PARTIZANOVI REZERVISTI PREŠLI PREKO KOLUBARE: Crno-beli preskočili prvu prepreku u Kupu!
Foto: Filip Plavčić

KUP Srbije u fudbalu

PARTIZANOVI REZERVISTI PREŠLI PREKO KOLUBARE: Crno-beli preskočili prvu prepreku u Kupu!

Sva dešavanja na meču u Lazarevcu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 16:54h

Partizan je preboleo, makar malo, to što nije trijumfovao u Večitom derbiju, ali i preskočio prvu prepreku u odbrani Kupa Srbije.

Crno-beli su, rekli bismo rutinski, slavili u Lazarevcu protiv Kolubare 2:1 u šesnaestini finala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Zoran Mirković je na ovom meču odmarao većinu standardnih igrača i šansu pružio onima koji nisu imali veliku minutažu u prethodnom periodu, pa su se tako u startnoj postavi posle dugo vremena našli Ostojić, Saša Ilić, Urošević, Đerlek...

I takozvani "rezervisti" su odradili svoj posao. Nije da su gosti iz Humske nešto preterano blistali ili bili nadmoćni, ali igrali su taman onoliko koliko im je potrebno za trijumf koji su i ostvarili.

Nemanja Nikolić je na vreme otvorio protivnika u 19. minutu, a i drugi pogodak je postignut u pravom momentu, već na startu drugog poluvremena. Strelac je bio Đerlek.

Neizvesnost u poslednjih petnaestak minuta je doneo Matijević sjajnim pogotkom sa ivice šesnaesterca, ali osim jedne prilike do kraja meča, domaći nisu uspeli da stignu do izjednačenja.

KOLUBARA - PARTIZAN 1:2

(Matijević 76 - Nikolić 19, Đerlek 49)

Kolubara: Tanasijević, Jeličić, Baranin, Cvetković, Cmiljanović, Dabić, Kaličanin, Zolnajić, Kočić (od 72. Matijević), Čadikovski (od 55. Jovanović), Stojanović (od 61. Stevanović).

Partizan: Kljajić, Vulićević (od 64. Cucin), N. R. Miletić, Ostojić, Urošević, Kosović, Smiljanić, Đerlek, Ilić (od 74. Janković), Ivanović (od 81. Šćekić), Nikolić.

Sva dešavanja na meču u Lazarevcu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90+3' - Kraj utakmice i pobeda Partizana 2:1 za plasman u osminu finala Kupa Srbije.

86' I zamalo da dođe do izjednačenja. Bila je gužva u šesnaestercu Partizana, upućen je udarac ka golu, ali je Kljajić dobro video kuda ide lopta, iako mu nije bilo nimalo lako i odbranio.

76' GOOOL! Fantastičan pogodak Stefana Matijevića iz prve i donosi neizvesnu završnicu meča. Smanio je prednost crno-belih na 2:1.

66' Žestok sada sudar Stevanovića i Kljajića. Golman Partizana je dobio udarac u grudi, a obojica igrača su ostali da leže. Ipak, pridigli su e kasnije obojica.

Filip Kljajić se oporavio od sudara
Filip Kljajić se oporavio od sudara foto: Printscreen/Arena Sport

57' Dobra šansa za Partizan, šutirao je Miletić, ali Tanasijević nogama zaustavlja loptu.

49' GOOOL! Armin Đerlek duplira vođstvo crno-belih, poslužio ga je kao na tacni u blizini "bele tačke" Urošević, a mladi fudbaler pogađa ćošak Tanasijevićevog gola.

46' Počelo je drugo poluvreme!

Početak drugog poluvremena u Lazarevcu
Početak drugog poluvremena u Lazarevcu foto: Printscreen/Arena Sport

45' KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

41' Partizan napada, ali ne uspeva da uputi ozbiljniji šut ka golu. Čini se da u prvom poluvremenu golmani više neće vaditi loptu iz mreže.

32' U kontranapadu na drugoj strani defanzivci domaće ekipe morali su da fauliraju Armina Đerleka. Sudija je svirao faul na nekih 20 i kusur metara od gola, ali je Slobodan Urošević šutirao visoko preko gola. Veoma loše izveden prekid iz veoma dobre pozicije.

31' Umalo da Ljubo Baranin napravi velike probleme Partizanu izvedenim autom sa nekih 25 metara od korner zastavice. Lopta je stigla do jednog fudbalera Kolubare, koji je glavom šutirao pored gola, s tim što je kačila jednog igrača Partizana i otušla u korner.

27' Bivši igrač Partizana Čadikovski šutirao je sa nekih 20 metara, ali preko gola. Bio je to prvi pokušaj Kolubare.

25' Šut Nebojše Kosovića sa 25 metara, golman Kolubare Tanasijević je uz dosta muke uspeo da umiri tu loptu. Vidi se da ga muči povreda rebara koju je zadobio nešto ranije tokom ovog prvog poluvremena, pa je i igra bila prekinuta na par minuta.

19' PARTIZAN VODI SA 1:0. Strelac pogotka uz dosta sreće bio je Nemanja Nikolić. Prvi ozbiljniji napad po levom boku urodio je plodom, ali uz veliku asistenciju katastrofalne odbrane domaćina iz Lazarevca.

16' Novi napad Partizana po desnom boku, centrirao je Saša Ilić, ali nikoga nije bilo na kraju tog centaršuta. Golman Tanasijević je intervenisao, iako ne toliko sigurno.

13' Prva šansa na meču. Centrirao je Vulićević posle pasa Saše Ilića, a preko gola glavom je šutirao Slobodan Urošević. Umalo da desni asistira levom beku!

6' Za sada je sve mirno, bez većih uzbuđenja.

1' Meč je počeo!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.