NIJE ĐOKIĆ JEDINI: Ove sporne situacije nikad neće biti razrešene, a podelile su čitavu Srbiju, ali i planetu!
Foto: Printscreen/youtube

BILO JE DRUGIMA I GORE

NIJE ĐOKIĆ JEDINI: Ove sporne situacije nikad neće biti razrešene, a podelile su čitavu Srbiju, ali i planetu!

Zamislite kako su se tek osećali Čavić, Španovićeva, Nemci 1966, Ameri 2010. i 1972. itd...

Objavljeno:

Iako navijači Partizana misle da je njima učinjena ubedljivo najveća istorijska nepravda na 158. Večitom derbiju, nadamo se da će im ovaj tekst bar malo promeniti mišljenje.

Tokom dugačke i bogate istorije sporta događale su se mnoge situacije gde su sudije, sat, politika, kladioničari činili mnogo veće nepravde nego što je Nenad Đokić (u slučaju da je to zaista bila greška, što nikada nećemo saznati) učinio Partizanu, Vladimiru Stojkoviću ili Grobarima...

Zato smo mi tu da vas podsetimo na neke od njih (naravno, nismo mogli da se setimo svih), a vi sami procenite kako ćete na to da gledate - pošto se istorija oko svih tih situacija i dalje ne slaže...

158. Večiti derbi - o njemu sve pročitajte OVDE. već i ptičice na grani znaju šta je tu bilo sporno.

Ivana Španović - papir na leđima u finalu Svetskog prvenstva. Ostala je bez prvog, ali i drugog i trećeg mesta, završila je četvrta, jer je njen famozni papir dotakao pesak pre ijednog njenog dela tela.

O duelu Milorada Čavića i Majkla Felpsa na Olimpijskim igrama u Pekingu ne treba trošiti previše reči. Deset godina kasnije i dalje nas boli.

O finalu Svetskog prvenstva 1966. već smo pisali, a o tome možete da proćitate OVDE.

Mundijal 2010 - SAD protiv Slovenije, poništen gol za pobedu Amera

Šesta utakmica polufinala Zapadne konferencije 2002. između Kingsa i Lejkersa. Da li je sudija navijao za Jezeraše? Poznato je da su tada za Sakramento igrali i Divac i Stojaković

Gol Tjerija Anrija rukom protiv Republike Irske u baražu za SP 2010. u Južnoj Africi.

Revanš između Mohameda Alija i Sonija Listona, kada je Liston pao kao pokošen posle "fantomskog" udarca Kasijusa Kleja (pravo Alijevo ime) iako niko u publici nije video taj detalj.

Jedan od najdiskutabilnijih detalja u košarkaškoj istoriji dogodio se u finalu Olimpijskih igara između SSSR i SAD 1972. godine. Da ne dužimo - pogledajte sami:

Očigledno je da se u svim sportovima događaju kontroverzni detalji, ali pitanje je da li bi u 2018. godini smelo da bude dozvoljeno da u jednom elitnom nacionalnom fudbalskom prvenstvu ne postoji nijedna kamera koja je fiksirana kod gol linije, koja čak ne mora ni da bude korišćena kao VAR, ali bi mogla da se iskoristi posle utakmice, kako bi se dokazalo da li je sudija (u ovom slučaju Đokić) bio u pravu!

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.