STOJKOVIĆ OPET PRED NACIJOM: Braneći za Srbiju izgubio sam zube, otac i majka su mi umrli tokom utakmica!
Foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro - Dea i Sarapa

Nije više reprezentativac

STOJKOVIĆ OPET PRED NACIJOM: Braneći za Srbiju izgubio sam zube, otac i majka su mi umrli tokom utakmica!

Svako ko me zove "Mustafa" kad vidi kako branim za reprezentaciju ne može to da izgovori, rekao je između ostalog Stojković

Objavljeno:

Vladimir Stojković je ponovo gostovao na televiziji Pink i opet je govorio na temu dešavanja u 158. Večitom derbiju, kao i onome što je usledilo kasnije.

Čuvar mreže Partizana je nakon ispovesti u "Amidži šou" sada gostovao u "Novom jutru" kod Predraga Sarape i Dee Đurđević, zajedno sa predsednikom crno-belih Miloradom Vučelićem.

Iskusni golman se opet dotakao svoje izjave o "sramoti što je Srbin i vraćanju srpskog pasoša" koja je digla neviđenu buru u javnosti i izvinio se zbog toga, pričao je i o priznatom golu Boaćija koji je prouzrokovao takvu njegovu reakciju, ali se osvrnuo i na druge stvari iz karijere.

- Nisam to smeo sebi da dozvolim, pogotovo kao kapiten Partizana da uvredim skoro svakog Srbina. Izvinio bih se svakom Srbinu, nema opravdanja. Onaj ko se bavio sportom, razumeće. Moja izjava nije imala nikakvu političku konotaciju, niti sam se ikada bavio politikom, niti me to zanima - rekao je Stojković.

Stojković je rekao da je bio reprezentativac do pre 20 dana
Stojković je rekao da je bio reprezentativac do pre 20 dana foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro - Dea i Sarapa

Voditelje je zanimalo da li je ova njegova izjava uticala na njegov status u reprezentaciji, pošto su čuli da će zbog nje biti skinut sa spiska, a Stojković je rekao da je bio reprezentativac do pre 20 dana, kada je Krstajić odlučio da ga ne pozove za start takmičenja u Ligi nacija.

Stojković je opet ponovio da to koliko voli Srbiju najbolje govore njegove igre i požrtvovanost u reprezentativnom dresu, a osvrnuo se i na uvredljivi nadimak koji je dobio od Delija kada je prešao u Partizan.

- Braneći za Srbiju izgubio sam četiri zuba, izgubio sam oca za vreme utakmice, izgubio sam majku dok sam igrao utakmicu za Parizan. Znam koliki sam Srbin i koliko se dajem. Svako ko me nazove „Mustafom“ kad vidi kako branim za Srbiju, teško mu je da izgovori „Mustafa“, u to sam siguran“. Mene to ne vređa, jer ja poštujem muslimane. Za mene je brat brat, nebitno koje je vere. Naša vera kaže da bi trebalo da poštujemo svakoga, svaku veru - poručio je Stojković.

Stojković se setio i poraza od Švajcarske na Mundijalu
Stojković se setio i poraza od Švajcarske na Mundijalu foto: Printscreen/Youtube/Novo jutro - Dea i Sarapa

Na kraju se osvrnuo i na izjavu Mitra Mrkele posle derbija koji mu je poručio "da je za psihijatriju" zbog reči da će se odreći srpskog pasoša.

- Ovo preživljavam od 2010, već sam i oguglao na takve i slične izjave. Mrkelu poštujem. Zameram mu na neki način, ali ga i razumem, jer verujem da je to rekao u afektu, siguran sam da ne misli tako. On je bio sportista, verujem da me razume. Da vas pitam: kad ste gledali utakmicu sa Švajcarskom, kako ste se osećali? Tako sam se ja sad osećao... Sudija koji nije dozvolio niko da mu priđe. Ja sam se sad kao sportista osetio povređenim, pogotovo što je moja ekipa izgubila dva boda. Na neki način sam učinio uslugu Zvezdi, jer se ne priča o dominaciji Partizana, nego o meni. Negde se tek provuklo da je Partizan bio bolji, a ja sam udarna tema - rekao je Stojković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.