SRUŠI SE POTPORNI ZID? NIŠTA STRAŠNO! Padne sporni gol na Derbiju, SVI SKOČE KAO POPARENI!
Foto: Jugmedia.rs, Printscreen/Arenasport

FUDBAL, opijum za narod

SRUŠI SE POTPORNI ZID? NIŠTA STRAŠNO! Padne sporni gol na Derbiju, SVI SKOČE KAO POPARENI!

Na autoput padaju stene, ruši se Koridor 10, decu lečimo SMS porukama, a sudija Đokić najveći srpski problem...

Objavljeno: 20:02h
Aleksa Radosavljević

Nikako da priča oko Boaćijevog pogotka glavom na Večitom derbiju prođe, nikako da se Srbija složi da se ne slaže, jer objektivno, odgovor nikad nećemo dobiti.

Ali, naša nacija jedva je dočekala da se desi nešto zanimljivo, oko čega barem narednih par dana ili nedelja može da se spekuliše, računa, teoretiše, deli, množi, sabira... Navija.

Čitali ste na Espresu tekst o tome šta nas je na 158. Večitom derbiju iznerviralo više nego diskutabilna odluka sudije Nenada Đokića.

Sad je red došao da s vama podelimo nove frustracije, koje se ne odnose na dešavanja na tribinama, nego na nešto daleko važnije.

1 / 5 Foto: FK Partizan

Dok nam deca umiru od gladi i leče se SMS porukama, dok ljudi razmišljaju o tome hoće li sutra imati šta da jedu, nama je odjednom glavni problem u životu sumnjiv gol i odluka sudije iz Užica?

Pa, kako rođaci?

Partizan je angažovao geodete da dokažu kako nije gol, Zvezda se žalila da je pre tog gola bio penal nad Boaćijem, jer ga je mladi Sveta Marković vukao prilikom skoka, novinari iz velikog broja redakcija (pa i mi) cimali su razne građevince, matematičare, arhitekte kako bi se naučnim putem došlo do odgovora da li je bio gol ili ne...

A koga je naša "angažovana" javnost cimala kada se srušio Koridor 10? Ko je tad pozivan na odgovornost, kome su tada stizale hiljade i hiljade pretećih poruka?

Zašto se tada nisu crtali grafici, geodetske karte, arhitektonske analize, koje služe upravo za takve stvari?

Verovatno jer je lakše optuživati ne preterano zaštićene arbitre, trenere, fudbalere nego pozvati na odgovornost visoke funkcionere, koji su direktno uticali na odluku ko će izvoditi radove na najvažnijoj saobraćajnici u ovoj zemlji...

Jasno je da se na stadione ide kako bi se zaboravilo svakodnevno sivilo tmurne srpske realnosti, ali pitanje koje se postavlja je - ide li se samo zbog toga na utakmice?

Da bi se tražila milimetarska greška sudijama, kako bismo se osećali lepše? Da bi se našao novi državni neprijatelj broj 1?

Na kraju, dovoljno je reći - slažemo se sa tvrdnjom ovog tviteraša.

Sve vesti vezane za 158. Večiti derbi možete da pročitate OVDE.

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.