POSLE OVOGA NEMA VIŠE NAGAĐANJA: Matematičari odgovorili na pitanje da li je Boaćijev gol regularan!
Foto: Starsport©

DVA SATA pomno ANALIZIRALI

POSLE OVOGA NEMA VIŠE NAGAĐANJA: Matematičari odgovorili na pitanje da li je Boaćijev gol regularan!

I oni su pravili poređenje sa golom iz finala Svetskog prvenstva 1966. godine

Objavljeno: 12:36h

Ne jenjavaju utisci posle 158. Večitog derbija. Sudija Nenad Đokić bio je glavni akter utakmice u kojoj su Partizan i Zvezda odigrali sa 1:1, a sporan je onaj Boaćijev gol sa sredine drugog poluvremena, kada se ne zna da li je lopta prešla gol liniju ili ju je, pak, nekim centimetrom svog obima i dalje dodirivala.

Prethodnih dana razni građevinci, arhitekte, geodeti pokušavali su da dokažu da li je, ili nije bilo pogotka, a sada su se oglasili i stručnjaci iz Matematičke gimnazije, koji su možda i najrelevantniji za ovu temu.

Magistar Srđan Ognjanović, inače direktor ove renomirane ustanove, sa svojim timom stručnjaka iz oblasti nacrtne geometrije uradio je ekspertizu tvrdnji Partizana i Crvene zvezde da je gol u derbiju (ne)regularan.

Zvezda je u derbiju „spuštena na zemlju“ i biće zanimljivo videti kako će reagovati igrači crveno-belih koji danas igraju s Napretkom zaostali meč Superlige. Kvota na dvojku je 1,40, a na duplu šansu 1X 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Napredak - Zvezda.

- Pomno smo dva sata gledali i analizirali obe fotografije, bile su tu prisutne kolege sa nacrtne geometrije - počeo je za Kurir izlaganje magistar Ognjanović i odmah izneo stav najstručnijih osoba u Srbiji na ovu temu:

Partizanova računica
Partizanova računica foto: FK Partizan

- Prvo i osnovno, kamere nisu snimale iz ugla stative, nego su pomerene ulevo. Tako da ne znamo koji je ugao u pitanju. Bez toga je nemoguće sa sigurnošću tvrditi da li je lopta prešla gol liniju.

Večiti su povukli linije, ali...

- Lako je povući te linije, ali one nisu povučene iz pravog ugla i ne znače ništa. Da je snimak urađen iz ugla stative, onda bi te linije bile tačne, ovako nisu.

Dakle, zvanična procena situacije prema ovom, najrelevantnijem izvoru je sledeća:

- To je nerešivo pitanje! Mi odavde, sa autoritetom Matematičke gimnazije, ne smemo da tvrdimo ni da jeste ni da nije gol. Ostala je večita misterija da li je regularan čuveni gol iz 1966. godine sa meča Engleska - Nemačka, evo, ostaće sada i ovo! Uostalom, kad bismo sve znali, onda bi nam bilo dosadno, ovako je lepše, ima ta draž - uz osmeh je završio priču Srđan Ognjanović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.