ŠTA SE DESILO I DA LI ĆE IH ZVATI? Mladen Krstajić prvi put progovorio o Luki Milivojeviću i Mijatu Gaćinoviću!
Foto: Starsport©

Posle mesec dana ćutnje

ŠTA SE DESILO I DA LI ĆE IH ZVATI? Mladen Krstajić prvi put progovorio o Luki Milivojeviću i Mijatu Gaćinoviću!

Selektor Srbije do sada još nije pričao na temu otkazivanja igrača i sukoba sa njima, ali sada je rekao šta misli

Objavljeno:

Srpska fudbalska javnost se digla na noge kada su trojica reprezentativaca izrekli niz optužbi na račun selektora Mladena Krstajića nakon što se nisu našli na poslednjem spisku za početak takmičenja u Ligi nacija.

Matija Nastasić je jasno poručio da neće igrati za Srbiju dok je Krstajić selektora, dok druga dvojica to nisu uradili, ali je Luka Milivojević optužio selektora za debakl u Rusiji, a Mijat Gaćinović da mu nije u oči saopštio da ga neće voditi na Mundijal.

Iz toga se izrodilo i to da se ni njih dvojica neće više odazivati na pozive u nacionalni tim, a odsustvo tri igrača takvog renomea je veliki udarac za Srbiju.

Mladen Krstajić do sada nije hteo da govori o tome
Mladen Krstajić do sada nije hteo da govori o tome foto: EPA/Koča Sulejmanović

Krstajić na njihove optužbe i reči je izbegavao i sve do sada nije hteo da odgovori, ali se u intervjuu za "Kurir" na dodeli FIFA nagrade za najboljeg igrača sveta u Londonu, ipak sada osvrnuo na tu situaciju.

- Nisam tip koji bilo kome nešto zamera, pa nisam ni njima. Što se tiče Gaćinovića, njegova izjava iz nemačkih medija nije baš precizno prenešena. Jedna reč potpuno promeni kontekst. Treba da idemo napred i shvatimo da je srpski fudbal iznad nas. Najvažnije je da dajemo maksimum za Srbiju. Što se tiče Luke, imamo dobar odnos. Nismo se čuli, ali mislim da je pravi momak. Možda je dao ishitrenu izjavu koju nije trebalo da da. Interes je gde radimo i za koga radimo, a to je Srbija - rekao je Krstajić.

Luka Milivojević je direktno optužio selektora posle Mundijala
Luka Milivojević je direktno optužio selektora posle Mundijala foto: Starsport©

On je dakle spreman za ruku pomirenja i poručuje Milivojeviću i Gaćinoviću da im vrata reprezentacije nisu zatvorena.

- Naravno da nisam, nikome nisu zatvorena. Čak i pre te Lukine izjave sam odlučio da ga ne pozovem, ali ne zato što to ne zaslužuje, već je razlog pružanje šanse mladim igračima. Luku veoma dobro znam i koliko je važan za reprezentaciju. Mladi su iskoristili šansu, a za Luku ili bilo kog drugog nikada nisam rekao da su im vrata zatvorena. Ja mogu da pređem preko toga jer je Srbija iznad svega.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.