ZA NJIH MODRIĆ NIJE NAJBOLJI: Kako su glasali Ronaldo i Mesi, a kako Krstajić i Kolarov u izboru za igrača godine?
Foto: FSS

Neko prijateljima davao

ZA NJIH MODRIĆ NIJE NAJBOLJI: Kako su glasali Ronaldo i Mesi, a kako Krstajić i Kolarov u izboru za igrača godine?

Moramo priznati da su svi oni prema nama imali neobične izbore

Objavljeno:

Luka Modrić je ušao u istoriju fudbala kao prvi fudbaler koji je u istoj godini bio proglašen i za najboljeg igrača Svetskog prvenstva, najboljeg igrača Evrope od strane UEFA i na kraju u ponedeljak uveče na gala svečanosti u Londonu za najboljeg igrača sveta od strane FIFA.

Sjajnom hrvatskom vezisti sada nedostaje da samo još u januaru osvojio i prestižnu Zlatnu loptu "France football" za najboljeg na planeti.

Luka Modrić je izabran za najboljeg igrača sveta od strane selektora i kapitena reprezentacija
Luka Modrić je izabran za najboljeg igrača sveta od strane selektora i kapitena reprezentacija foto: EPA/Neil Hall

Kapiten Hrvatske koji ju je doveo do finala Svetskog prvenstva je pokupio najvše glasova od strane selektora i kapitena svih članica FIFA, a sada se polako otkriva i ko je kako glasao.

Svi oni su imali pravo da stave po 3 igrača na listu, tako što će najboljem dodeliti 5 bodova, drugoplasiranom 3 i treće plasiranom jedan.

Fudbalsku javnost najviše zanima kako su to glasala dvojica najdominantnijih igrača u poslednjih 10 godina - Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, koji su se smenjivali u osvajanjima ovih priznanja prethodnih godina.

Luka Modrić i Kristijano Ronaldo
Luka Modrić i Kristijano Ronaldo foto: EPA/Martin Dokoupil

Kapiten Portugalije nije dao svom bivšem saigraču Modriću najvećih 5 poena, već samo tri, a po njegovom mišljenju prvo mesto je trebalo da pripadne Rafaelu Varanu, takođe bivšem saigraču iz Reala, dok je jedan poen dao Grizmanu.

Sa druge strane kapiten Argentine je svojih 5 bodova dao baš Modriću, 3 je dao Mbapeu i jedan velikom rivalu Kristijanu Ronaldu.

Mladen Krstajić nije video Modrića ni među prva tri najbolja
Mladen Krstajić nije video Modrića ni među prva tri najbolja foto: AP

Zanimljivo je i kako su glasali selektor i kapiten Srbije, Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov, a čini se da se oni možda i nisu vodili onime ko je zaista bio najbolji, već više na možda neka stara prijateljstva, mada opet možda su oni mislili da stvarno Modrić ne zaslužuju ovu nagradu.

Krstajić je 5 poena dao Kristijanu Ronaldu, 3 poena za Edena Azara i Grizmanu jedan, a Kolarov je je najveći broj poena dao Mesiju, dok je 3 poena dao prijatelju iz Mančester Sitija Kevinu de Brujneu, a jedan Luki Modriću.

Aleksandar Kolarov je na listu morao da ubaci svog prijatelja De Brujnea
Aleksandar Kolarov je na listu morao da ubaci svog prijatelja De Brujnea foto: FSS

Za kraj, osvajač priznanja Luka Modrić je glasao na sledeći način - 5 poena za Varana, 3 poena za Ronalda i 1 za Grizmana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.