OVO VAM JE  ZA DROBNJAKOVU TROJKU IZ AUTA: Situacije iz derbija zbog kojih su se Delije i Grobari krvili!
Foto: Printscreen/Youtube

Nije prvi put, a verovatno ni poslednji

OVO VAM JE ZA DROBNJAKOVU TROJKU IZ AUTA: Situacije iz derbija zbog kojih su se Delije i Grobari krvili!

Sporne situacije u mečevima naših najvećih klubova postale su svakodnevne

Objavljeno:

U poslednjem, 158. "večitom" derbiju u nedelju uveče koji je završen rezultatom 1:1, opet se dogodio kontroverzni momenat o kome bruji čitava Srbija.

Sporna situacija dogodila se kod izjednačujućeg gola Crvene zvezde, kada je Ričmond Boaći uputio šut glavom, loptu je Vladimir Stojković izbacio, ali je sudija Danilo Grujić ipak priznao pogodak crveno-belih posle asistencije sudije iza gola.

Taj momenat je opet podelio čitavu zemlju na dva suprotna polariteta, uglavnom partizanovce i zvezdaše, koji se sada međusobno raspravljaju i svađaju na "krv i nož" oko toga da li je lopta prešla ili nije gol liniju.

Nije ovo prvi put da je u derbijima viđena neka sporna situacija, pogotovo ne u fudbalskim, a bilo je takvih scena mnogo u prošlosti. Neke svi pamte, a neke ne

Pre godinu i po dana, kada su se sastali naši najjači timovi u okviru 153. derbija kada je rezultat bio isti kao i u ovom poslednjem (1:1), oba pogotka bila su sporna.

Kod prvog gola, koji su postigli crveno-beli u 34. minutu Džon Ruiz je izašao u aut poput hokejaša kada je uputio povratni pas prema Boaćiju koji ju je prosledio do Kange koji je zatresao mrežu Filipa Kljajića.

Partizan je do izjednačenja došao golom Uroša Đurđevića koji je po mnogima prilikom šuta glavom loptu dodirnuo rukom.

U 141. "večitom" derbiju kada su crno-beli savladali Crvenu zvezde rezultatom 2:0, isti sudija koji je sudio ovaj poslednji derbi, Danilo Grujić, pokazao je na belu tačku kada je posle šuta Lazovića sa 30-ak metara lopta pogodila Nemanju Rnića u butinu, ali se sudiji učinilo da je u pitanju bila ruka.

Pre 9 godina, u 135. derbiju utakmica je završila rezultatom 1:1, ali se velika prašina gola zbog izjednačujućeg Partizana koji je postigao Moreira, a razlog je bio što je prošlo bilo predviđeno vreme za nadoknadu, pa su sa Marakane tvrdili da je sudija produžio utakmicu dok Partizan ne da gol.

To nije jedini sporan detalj na ovoj utakmici, pošto je 10 minuta pre toga prilikom šuta Bogunovića .lopta bila na gol liniji, a ostala je dilema da li je prešla punim obimom pre nego ju je Pavle Ninkov izbio. Sudija je smatrao da nije (Sporan momenat ja na 13:25).

Takođe, u 150. derbiju Partizan je oštećen za penal kada je u 11. minutu Nemanju Mihajlovića u kaznenom prostoru oborio Petković, ali sudija Vlada Glođović nije pokazao na belu tačku, što je izazvalo žestoke reakcije ljudi iz Partizana, pogotovo trenera Ivana Tomića.

U utakmici između Partizana i Crvene zvezde 2008. godine u okviru Kupa Srbije poništen je regularan pogodak Nenada Milijaša zbog navodnog ofsajda.

On se posle odbijene lopte od šuta našao ispred golmana i savladao ga, ali je zastava bila podignuta iako ofsajda nije bilo.

Sporne stvari se nisu događale samo u fudbalskih mečevima večitih, u košarkaškoj utakmici koja se igrala 2007. godine, Predrag Drobnjak je postigao trojku za pobedu Partizana 91:89, ali se on prilikom šuta nalazio u autu.

U finalu kupa Radivoja Koraća Marko Gudurić je na isteku treće četvrtine pogodio trojku uz zvuk sirene, ali je tom prilikom napravio grešku u koracima, kako su tvrdili navijači Partizana.

Ako se setite još neke sporne situacije u okršajima Crvene zvezde i Partizana u bilo kom sportu, možete nam napisati u komentarima.

Sve vesti sa 158. Večitog derbija pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

(A. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.