RADOMIR ANTIĆ O DUELU VEČITIH: Biće tvrdo, ali Partizan nema Marina i Boaćija!
Foto: News1/Saša Pavlić Koky

158. VEČITI DERBI

RADOMIR ANTIĆ O DUELU VEČITIH: Biće tvrdo, ali Partizan nema Marina i Boaćija!

Bivši selektor gledaće utakmicu Partizana i Crvene zvezde

Objavljeno: 16:39h

Bivši selektor reprezentacije Srbije i fudbaler Partizana Radomir Antić nezaobilazan je sagovornik kada je u pitanju večiti derbi.

Crno-beli dres Antić je nosio od 1968. do 1976 godine u kojem je osvojio šampionsku titulu.

O tome da li će gledati glavni događaj srpskog fudbala i šta očekuje od večitog derbija, bivši selektor je pričao u intervjuu za Maxbetsport.

- Gledaću, naravno! Biće verovatno “tvrda” utakmica. I jedan i drugi tim ove godine igraju defanzivan fudbal i više im odgovara da iz faze odbrane dođu do rezultata, nego da urade to iz igre. Najvažnije moje očekivanje je da se posle lepog iskustva i slika sa tribina sa utakmice Zvezda – Napoli, takav ambijent ponovi i u derbiju. Smatram da našem fudbalu u ovom trenutku upravo tribine treba da budu prioritet. Kad to kažem, mislim na to da je i prošle godine bilo incidenata i utakmica bez publike. Tih problema na tribinama viđamo iz godine u godinu. Liga šampiona je donela nešto novo u srpski fudbal, nešto bi mi morali da usvojimo. Plašim se da je to najaktuelnije u ovom trenutku. Strah mi je unela i dodatna podela među Partizanovim navijačima. Činjenica je da ne možemo da odigramo ni jednu utakmicu u Evropi, a da posle nje ne budemo kažnjeni i da se taj meč ne nastavi sa disciplinskim organima UEFA - rekao je Radomir Antić.

Crvena zvezda trenutno ima 21 bod i utakmicu manje, a Partizan je prati sa 19 bodova. Pitanje je koji je tim kvalitetniji i bolji.

- Zvezda je sa najnovijim pojačanjima dodatno pojačala sposobnost svoje ekipe. Marko Marin i Ričmond Boaći su jako kvalitetni igrači, kakve Partizan nema. Oni daju Zvezdi opciju više u napadu. U Partizanu su umesto dovođenja pojačanja u finišu prelaznog roka poslali Ožegovića i Sumu na pozajmice. Iskreno, utakmice crno-belih protiv Rada i Proletera, uprkos pobedama, ne ulivaju mi veliki optimizam. Derbi je šansa da se iskaže inspiracija, ali je ona Partizanu u ovom trenutku baš potrebna da bi došao do pobede. U Partizanu je viđeno mnogo taktičkih grešaka u prethodnim mečevima. Usledilo je skandiranje publike “uprava napolje” što sad stvara atmosferu da Partizan igra derbi za više od tri boda. Pobeda bi donela mir u kući. Može u nedelju da dobije više nego Zvezda. Najmanje tu mislim na bodovnu razliku na tabeli, već gledam na ukupnu situaciju - dodao je bivši selektor.

O rezultatima sprskih klubova u evropskim tamičenjima u poslednje dve sezone, Radomir Antić je mišljenja da vraćaju optimizam u srpski fudbal, ali da se treba zapitati šta da se uradi da svake godine bude tako i da je možda problem u sistemu takmičenja, jer srpski klubovi u evropske kvalifikacije ulaze iz pripremnog perioda.

Opis: Nekad je ovo bio derbi, a danas? Šalke ima očajan, a Bajern perfektan početak sezone i kvota na 2&3+ je 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Šalke - Bajern.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Maxbetsport.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.