LEGENDA LIVERPULA BRUTALNO ISKRENA: Bio sam prisiljen da ubijam kako bih preživeo!
Foto: Printscreen/youtube

šokantno

LEGENDA LIVERPULA BRUTALNO ISKRENA: Bio sam prisiljen da ubijam kako bih preživeo!

Neverovatna ispovest nekadašnjeg igrača Crvenih

Objavljeno: 16:36h

Legendarni golman Liverpula Brus Grobelar, branio je za taj klub čak 13 godina i on je sa Crvenima osvojio šest puta domaće prvenstvo, dva puta FA kup, tri puta Liga kup, a jednom se i popeo na krov Evrope sa slavnim klubom iz Engleske.

On je tokom svoje karijere bio svedok i nekih nemilih događaja kao što su tragedija na stadionu Hlizborou i Hejsilu, a u svojoj ispovesti otkrio je i neke gore stvari, kao što su učešće u ratu i ubijanje ljudi.

Opis: Perfektni Liverpul čeka Sautempton. Pariskim Svecima je dao tri gola, a koliko će ovim s juga Engleske? Kvota na 1&4+ je 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Sautempton.

On je rođen u Južnoafričkoj republici 1957. godine, a njegove komplikacije u životu su počele kada je 1978. kao 21-godišnjak regrutovan da služi vojsku Rodeziji, nepriznatoj državi u Africi u kojoj je vladala rasistička vlada.

Brus Grobelar, nekadašnji golman Liverpula
Brus Grobelar, nekadašnji golman Liverpula foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Vojni rok je trebao da mu traje 11 meseci, ali je on bio duplo više i učestvovao je u ratu u kojem su tamnoputi vojnici ratovali kako bi ukinuli strahovladu u toj oblasti.

- Bio sam izviđač koji je išao duboko u neprijateljsku pozadinu. Tokom ratovanja video sam tri prijatelja kako ginu, a i sam sam bio prisiljen da ubijam. Strašne uspomene na to me više toliko ne proganjaju, ali i danas se ponekad budim usred noći obliven hladnim znojem mučen tim sećanjima - ispovedio se Grobelar za BBC.

Brus Grobelar
Brus Grobelar foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Prema njegovim rečima, fudbal mu je spasio život i zbog njega nije potpotono u depresiju nakon što mu je rat obeležio mladost.

- Svašta sam doživeo kao golman: gađali su me noževima, strelicama za pikado, bilijarskim kuglama, naoštrenim kovanicama, krompirima u koje su zabodeni žileti - podestio se Brus Grobelar.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.