LUKA MODRIĆ PRIZNAO KRIVICU: Utajio je porez, a poslove mu je vodila žena!
Foto: EPA/Juan Carlos Hidalgo

GOTOV JE

LUKA MODRIĆ PRIZNAO KRIVICU: Utajio je porez, a poslove mu je vodila žena!

Napravljen je sporazum

Objavljeno: 22.09.2018. 11:55h

Reprezentativac Hrvatske Luka Modrić sklopio je sporazum sa španskim Državnim tužilaštvom.

Tako je u potpunosti priznao krivicu za optužbe koje mu Poreska uprava stavlja na teret i prihvatio kaznu od osam meseci zatvora za dva dela poreske prevare, kojima je španski državni budžet oštetio za 870.728 evra. To je napravio tako što je honorare od marketinških prava primao preko računa firme koju je otvorio u Luksemburgu kako bi izbegao plaćanje poreza u Španiji, pišu španski mediji, a prenosi Kurir

Iako će Modrićeva kazna zatvora formalno biti bezuslovna, on neće ići na izdržavanje kazne. Prema španskom zakonu kazne manje od dve godine koje su dosuđene za prvi prekršaj mogu biti odslužene uslovno. Realovu zvezdu u kršenju španskog zakona ulovila je tamošnja Poreska uprava, koja je utvrdila da je utajio 290.990 evra prihoda u 2013. i 579.738 evra prihoda u 2014. tako što je koristio firmu iz Luksemburga nazvanu Ivano, prema njegovom sinu, koju mu vodi supruga Vanja Bosnić.

Prema sporazumu o priznanju krivice, Modrić će morati da plati 40 posto iznosa koji je utajio, što iznosi 348.291 evra i poput ostalih fudbalera koji su na ovaj način kršili zakon dosuđenu zatvorsku kaznu zameniti novčanom. Pri tome svaki dan zatvora vredi 250 evra, a fudbaler će tako na pomenuti iznos dodati još 60 hiljada evra. Osim ovih 408 hiljada evra u sklopu nagodbe, Modrić je već platio milion evra početkom postupka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/Kurir.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media