JOVELJIĆ OTKRIO S KIM SE NAJVIŠE BIJE NA TRENINZIMA: Sa šampionskom generacijom laganih 3:0 protiv Napolija!
Foto: Starsport©

intervju

JOVELJIĆ OTKRIO S KIM SE NAJVIŠE BIJE NA TRENINZIMA: Sa šampionskom generacijom laganih 3:0 protiv Napolija!

- Dosta mi je lakše da igram kad imam iskustvo iz prvog tima i kad se sudaram na treninzima sa Stojkovićem, Vujadinom, Degenekom i ostalima

Objavljeno: 17:33h

Klasa, mirnoća, fudbalska inteligencija – Dejan Joveljić je još jednom pokazao da je uvek na raspolaganju za svoju Crvenu zvezdu. Prihvatio je odluku da zaigra za omladince crveno-belih u UEFA ligi mladih i dokazao da je najbolji kada je pritisak najveći – u maniru rasnih napadača iskoristio je dodavanje Alekse Terzića i postigao prvi gol u istoriji za Crvenu zvezdu u elitnom takmičenju. Učenici Bratislava Živkovića odigrali su nerešeno na Banovom brdu protiv godinu dana starijih Napolitanaca – 1:1.

- Sjajan osećaj je postići privi gol za Zvezdu u UEFA ligi mladih. Verujem da će biti upamćen, zadovoljan sam rezultatom s obzirom da smo igrali sa godinu dana mlađom generacijom. Ovo je odličan početak, ali očekuje nas još pet teških utakmica - kaže Dejan Joveljić, kapiten Zvezdinih omladinaca.

Aleksa Terzić i Dejan Joveljić
Aleksa Terzić i Dejan Joveljićfoto: Starsport©

Crveno-beli su bili ravnopravan rival ekipe Roberta Baronija, igrali su veoma hrabro i vrlo lako su mogli da dođu do sva tri boda, ipak, deluje da je krajnji ishod najrealniji.

- Nedostajalo nam je u pojedinim momentima malo mirnoće u pasu, ali razumem mlađe saigrače, veliki je pritisak, a igrali su protiv starijih fudbalera. Kada smo dali gol to nam je dalo dodatnu snagu da igramo još bolje.

Zvezdu očekuje put u Pariz i duel sa PSŽ-om, koji je u prvoj utakmici poražen od Liverpula sa 5:2.

- Italijani me nisu impresionirali, mislio sam da su malo kvalitetniji, sledi nam veoma bitan meč u Parizu, PSŽ igra takođe sa 2001. godištem i smatram da je tu naša šansa. Ako ostvarimo pobedu u Parizu, mislim da imamo izglede za prolaz – zaključio je Joveljić.

Videlo se u igri Dejana Joveljića da je fudbalski sazreo i da je na drugom nivou u odnosu na rivale.

- Iskreno Omladinsku ligu Srbije mislim da sam prerastao. Dosta mi je lakše da igram kad imam iskustvo iz prvog tima i kad se sudaram na treninzima sa Stojkovićem, Vujadinom, Degenekom i ostalima. Ipak, najviše se bijem sa Žuletom Stojkovićem, kome pravim i najveće probleme – kroz smeh je prokomentarisao 19-godišnji fudbaler iz Bijeljine.

Svetozar Mijailović i Dejan Joveljić prilikom potpisivanja ugovora
Svetozar Mijailović i Dejan Joveljić prilikom potpisivanja ugovorafoto: FK Crvena zvezda

Na pitanje šta bi bilo da je Zvezda nastupila protiv Napolitanaca u prošlogodišnjem sastavu, koji je osvojio Omladinsku ligu Srbije, harizmatični napadač je odgovorio:

- Bez bilo kakvog omalovažavanja protivnika mislim da bi bilo laganih 3:0 za nas – uveren je Joveljić.

(B.K.)

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.