Penzionisao se igrač koji je osvojio sve i kinesku ligu!
Foto: Beta

kraj jedne ere

Penzionisao se igrač koji je osvojio sve i kinesku ligu!

Karijera puna trofeja

Objavljeno:

Nekadašnji italijanski fudbalski reprezentativac Alberto Đilardino odlučio je da završi igračku karijeru, prenosi Gazeta delo sport.

Član šampionskog tima Azura sa Mundijala 2006. godine i nekadašnji golgeter Pjaćence, Verone, Parme, Milana, Fiorentine, Đenove, Bolonje i kineskog Gvanžua prethodnu sezonu proveo je u Speciji.

Đilardino ima 36 godina, nedavno je upisao trenersku školu, a pre nego što se "penzionsao" odbio je ponudu matične Pjaćence, člana Serije C.

Alberto Đilardino
Alberto Đilardino foto: AP

Svojevremeno je bio velika nada italijanskog fudbala, ali nikada nije uspeo da dostigne nivo koji su mu predviđali, uprkos tome što je postigao 188 golova u Seriji A .

Sa Milanom je osvojio Ligu šampiona, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo, ali uglavnom je bio rezerva Filipu Inzagiju, a ima i titulu sa Gvanžu Evergrandeom u Kini.

Alberto Đilardino
Alberto Đilardino foto: AP

Sa selekcijom Italije bio je omladinski prvak Evrope, ima i olimpijsku bronzu iz Atine 2004. godine, a svakako najveći uspeh mu je titula na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine.

Na tom turniru počeo je kao starter, dao gol u grupnoj fazi protiv SAD i asistirao Alesandru Del Pjeru za gol u polufinalu protiv Nemačke. Ukupno je za Italiju odigrao 60 utakmica i postigao 19 golova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.