KRSTAJIĆU, REAGUJ: Šaćiri i Behrami su državljani Srbije!
Foto: AP

MALO SE ŠALIMO...

KRSTAJIĆU, REAGUJ: Šaćiri i Behrami su državljani Srbije!

Ukoliko su im time ugroženja građanska i ljudska prava, Đurić je siguran da će se time baviti nadležni državni organi

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da su fudbalski reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri i Valon Behrami, rođeni na KiM, državljani su Srbije i da nema saznanja da su im na bilo koji način ugroženja ljudska i građanska prava.

Đurić je odgovarajući na pitanja novinara o tome kako su lični podaci Šaćirija i Behramija dospeli u medije naveo da je to pitanje za medije, koji su te podatke objavili.

Ukoliko su im, kazao je, time ugroženja građanska i ljudska prava, siguran je da će se time baviti nadležni državni organi.

- Drago mi je da se brinete za Šaćirija i Behramija i njihova ljudska i građanska prava. Oni jesu naši građani, a o tome odakle im ti podaci pitajte kolege u medijima koji su to objavili - rekao je Đurić.

Džaka i Šaćiri pokazuju ozloglašenog Orla
Džaka i Šaćiri pokazuju ozloglašenog Orla foto: EPA/Laurent Gillieron

- Nemam saznanja da su im narušena građanska i ljudska prava osim toga što ih je neko podsetio da su iz Kosovske Mitrovice, Podujeva... Oni jesu građani Srbije i državljani Srbije i za mene lično Kosovska Mitrovica je Srbija - zaključio je Đurić.

Naravno, selektor naše reprezentacije Mladen Krstajić ne može njih dvojicu da pozove u nacionalni tim, pošto su već igrali mnogo mečeva za Švajcarsku, Behrami je čak i završio reprezentativnu karijeru, ali priznaćete - Đurićeva izjava više je nego interesantna.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.