TEŠKA BOLEST OKONČALA KARIJERU BIVŠEG IGRAČA LIVERPULA: Pre 2 meseca je oženio kapitenku Engleske, a sad je saznao da mišići mogu da počnu da mu otkazuju!
Foto: EPA/Nick Wilkinson

ponovo prerana penzija...

TEŠKA BOLEST OKONČALA KARIJERU BIVŠEG IGRAČA LIVERPULA: Pre 2 meseca je oženio kapitenku Engleske, a sad je saznao da mišići mogu da počnu da mu otkazuju!

Želimo mu što brži oporavak.

Objavljeno:

Nekadašnji član Liverpula Stiven Dаrbi, a dosadašnji član Boltona moraće da okonča svoju fudbalsku karijeru u 29. godini zbog bolesti motornih neutrona.

On je svoju karijeru počeo u "Crvenima" sa Mersisajda, debitovao je 2008, kasnije se selio po raznim pozajmicama kao što su Svindon Taun, Nots Kaunti i Ročdejl.

1 more week! ?

A post shared by Steph Houghton MBE (@stephhoughton2) on

Sebe je pronašao u Bredfordu Sitiju, u kojem je čak bio i kapiten, da bi se prošlog leta preselio u Bolton Vondererse za koje je odigrao samo pet utakmica.

Njegov poslednji meč bio je u julu ove godine u okviru predsezone, mesec dana ranije stao je na ludi kamen sa svojom izabranicom Stef Hoton koja je inače fudbalerka Mančester Sitija i kapiten ženske reprezentacije Engleske.

Dana 18. septembra morao je da okonča svoju karijeru zbog bolesti motornih neutrona.

Simptomi te bolesti se razlikuju po jačini a mogu uključiti mišićnu slabost i atrofiju, fascikulacije, emocionalnu nestabilnost i slabost dišnih mišića.

Stiven Derbi
Stiven Derbi foto: Reuters

Dijagnoza počiva na ispitivanju brzine provođenja impulsa, elektromiografiji i isključivanju ostalih bolesti pomoću neuroradioloških pretraga i laboratorijskih testova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.