KARLITO, PAZI SE! Zvezda se nimalo ne plaši Italijana, a ima debeo razlog za to!
Foto: Printscreen/Youtube

neće im biti lako!

KARLITO, PAZI SE! Zvezda se nimalo ne plaši Italijana, a ima debeo razlog za to!

Anćeloti zna šta ga čeka

Objavljeno:

Crvena zvezda se u utorak sastaje sa Napolijem u okviru grupne faze Lige šampiona koju naš prestavnik igra prvi put od kada je ovakav format takmičenja.

Ovo nije prvi put da Zvezda igra sa klubovima iz Italije, pa ćemo vas sada malo podsetiti kako su "žabari" prolazili na našem najvećem stadionu izuzevši mečeve odigrane u eri pre 1980. godine, jer se fudbal od tada drastično promenio.

Klub iz Ljutice Bogdana se u sezoni 1980/81 sastao sa Interom u okviru četvrrtfinala Kupa šampioma, tada je ekipa iz grada mode slavila u Beogradu rezultatom 1:0.

Crveno-beli su tri godine kasnije ponovo igrali sa ekipom sa Čizme,ovoga puta u okviru UEFA kupa, tada u pitanju je bila Verona, koja je takođe slavila u glavnom gradu Srbije, rezultat je bio 2:3.

Posle toga kreću Zvezdini dobri rezultati sa Italijanima.

Svi su čuli za čuvenu maglu 1988. godine i meč sa Milanom u Beogradu. Zvzeda igra sa roso-nerima na Marakani posle remija 1:1. Crveno-beli su poveli golom Savićevića, ali je utakmica bila prekinuta zbog magle. Kada se igrao ponovljeni meč, klub iz grada mode je uspeo da odoli, pa je utakmica završena 0:0, ali je Zvezda ipak poražena nakon penala.

Naš predstavnik je igrao protiv sa Apeninskog poluostrva u godinu dana nakon što je postao prva Evrope, ali je te godine utakmica protiv Sampdorije u kojoj je Zvezda izgubila igrana u Sofiji, jer je naša zemlja bila pod sankcijama. Tu utakmicu su crveno-beli izgubili 3:1.

U 21. veku, Crvena zvezda je igrala čak pet puta sa klubovima sa Čizme, a prvi put je to bilo 2002. kada su sa Kjevom igrali 0:0 u Beogradu.

Iste te sezone crveno-beli su igrali protiv Lacija, i ponovo su odoleli u glavnom gradu Srbije pošto je utakmica završena 1:1.

Tri godine kasnije sledi najpoznatija utakmica u novijoj istoriji kluba, dvoboj sa Romom u Beogradu i utakmica života Nikole Žigića, Valter Zenga je tada porazio svog sunarodnika Lućana rezultatom 3:1.

Samo godinu dana kasnije, naš predstavnik se sastao sa Milanom u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, iako oni po mnogima nisu ni trebali da se takmiče u Evropi pošto su sezonu u Seriji A krenuli iz minusa. Tada su roso-neri puni zvezda u timu slavili protiv crveno-belih rezultatom 2:1 i kvalifikovali se u najelitnije takmičenje na Starom kontinentu, a kasnije te sezonu su postali i prvaci Evrope kada su u finalu porazili Liverpul istim rezultatom kao i predstavnika iz Srbije.

Naš predstavnik je na sledeći meč protiv "žabara" čekao čak 10 godine, a na kraju i dočekao, 2016. Zvezda je igrala protiv Sasuola u plej of fazi Lige Evrope nakon što je eliminisana od Ludogoreca iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Meč sa nero-verdim je završen rezultatom 1:1, ali su Italijani ipak prošli dalje zbog pobede na Mapei stadionu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.