ŽELIM DA SE VRATIM U ZVEZDU! Lazović plaši Italijane: Karte su rasprodate za tri sata, nikom neće biti lako na Marakani!
Foto: Dado Đilas

NAJAVIO POVRATAK ZA KRAJ KARIJERE

ŽELIM DA SE VRATIM U ZVEZDU! Lazović plaši Italijane: Karte su rasprodate za tri sata, nikom neće biti lako na Marakani!

- Istina, ovo je najteža grupa u Ligi šampiona i Crvena zvezda će morati da se fokusira da snagu usmeri na pravi način - istakao je bivši krilni vezista crveno-belih

Objavljeno:

- Otišao sam iz Zvezde, tima mojih snova, ali i dalje sam navijač - počinje svoj razgovor za italijanske medije jedan od glavnih igrača Đenove Darko Lazović, koji već četiri godine igra u Italiji, pa su ga zato pitali da prokomentariše meč između Napolija i crveno-belih iz Beograda na Marakani u prvom kolu grupne faze Lige šampiona.

- Uvek pratim kada igraju, ove godine rade neverovatne stvari. Ulazak u Ligu šampiona nije bio nimalo lak zadatak, jer ovakav format favorizuje timove iz jačih liga, stoga je ovo pravo remek delo - rekao je Lazović.

Upitan kako misli da će se Zvezda snaći u grupi smrti?

- Istina, ovo je najteža grupa u Ligi šampiona i Crvena zvezda će morati da se fokusira da snagu usmeri na pravi način. Prvo dolazi Napoli, ali Crvena zvezda ima jako dobrog trenera, kakav je Vladan Milojević. Uradio je mnogo dobrih stvari otkako je došao, odveo Zvezdu u šesnaestinu finala Lige Evrope. Sada će biti mnogo teža grupa u Ligi šampiona, ali na Marakani niko neće imati lak posao - ubeđen je.

Crvena zvezda je u fudbalskoj eliti posle 26 godina, a 27 je prošlo od evropskog i svetskog zlata.

- Sada se fudbal dosta promenio u odnosu na rane devedesete. Crvena zvezda je imala legendaran tim koji je ispisao istoriju srpskog fudbala i nije čudno to što su se praktično svi igrači iz te generacije dokazali kao veliki šampioni. Velika razlika u odnosu na fudbal pre 30 godina jeste to što je sada ovo više biznis - dodao je nekadašnji miljenik severne tribine.

Darko Lazović u dresu Đenove
Darko Lazović u dresu Đenove foto: Fonet

Kakva će biti atmosfera?

- Biće to jako lepa, fudbalska atmosfera. Sve karte bile su rasprodate za tri sata, što mnogo pokazuje o želji da se gleda najkvalitetniji fudbal - rekao je, a onda se osvrnuo i na pitanje o huliganima, posebno Ivanu Bogdanovu koji je pravio nerede u Đenovi pre osam godina na meču Italija - Srbija:

- Ne mogu da vam odgovorim na to, ne želim da pričam mnogo o navijačima. Rekao sam šta sam ja osetio – navijači Crvene zvezde su uvek bili dobri prema meni i uvek su se ponašali kako treba!

Darko sa bivšim saigračima iz Zvezde
Darko sa bivšim saigračima iz Zvezde foto: Saša Pavlić Koky

O poteškoćama u kojima se nalazi srpski klupski fudbal Lazović je takođe imao šta da kaže.

- Srpski klubovi su prinuđeni da prodaju svoje igrače kada dođe dobra ponuda. Crvena zvezda je poslednjih godina prestala da prodaje igrače u velikom broju i nije slučajno što su ove godine ušli u Ligu šampiona. Voleo bih da se vratim jednog dana. Ali, sada mi je lepo u Đenovi i ne volim da razmišljam previše unapred -

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.