EVROPO, SPREMI SE: Možda je prvi tim fascinantni autsajder, ali Zvezdini omladinci imaju razloga da se nadaju prolasku grupe!
Foto: FK Crvena zvezda/Promo

dođite na banovo brdo

EVROPO, SPREMI SE: Možda je prvi tim fascinantni autsajder, ali Zvezdini omladinci imaju razloga da se nadaju prolasku grupe!

- Kad Italijani budu čuli huk Delija moraće u hodu nešto da menjaju, imamo veliki broj navijača, njihova pomoć nam je vrednija od svega - rekao je Aleksa Terzić

Objavljeno:

Utorak 18. septembar - crveno slovo u kalendarima svih zvezdaša, dan o kome su maštali 26 godina je tu iza ćoška, sve oči će biti uprte u prvi tim, ali i omladince Crvene zvezde, u utorak od 16 časova, na Banovom brdu očekuje istorijski meč.

Klub sa Topčiderskog brda je odlučio da ove sezone u UEFA ligi mladih nastupi sa godinu dana mlađom generacijom (2001).Prvi veliki ispit ove sezone Zvezdni omladinci nisu položili, pošto su poraženi od večitog rivala na ubedljiv način (1:3), sad imaju priliku da se pokažu u pravom svetlu i prikažu raskošan talenat koji poseduju. Učenici Bratislava Živkovića imaće veliku pomoć u vidu strelca neverovatnih 44 gola prošle sezone u Omladinskoj ligi Srbije, Dejana Joveljića i omladinskog reprezentativca Srbije - Alekse Terzića.

- Učinićemo sve da ostavimo što bolji utisak i, ako je moguće, pobedimo goste sa Apenina. Dejan Joveljić i ja smo tu da pomognemo mlađim saigračima, iskustvom i znanjem, verujem da će se isplatiti što je rukovodstvo odlučilo da nas privremeno vrati među mlađe snage. Nekoliko treninga odradili smo sa omladincima, u junu smo ostvarili veliki uspeh osvajanjem titule, a svi smo svesni da je pred nama, u slučaju pobede još veći uspeh. Biće dobrog fudbala u utorak na Banovom brdu - rekao je levi bek Crvene zvezde, Aleksa Terzić - koji će kako stvari stoje u duelu sa omladincima Napolija igrati na poziciji krila.

Aleksa Terzić je zabeležio dva nastupa za prvi tim ove sezone
Aleksa Terzić je zabeležio dva nastupa za prvi tim ove sezonefoto: Starsport©

Protivnik crveno-belima na premijeri u najjačem fudbalskom takmičenju za mlađe kategorije je Napoli. Italijani nisu na nivou prvog tima, prethodne sezone umalo nisu ispali u drugu ligu. Skor od osam pobeda, devet remija i 13 poraza nije nešto što bi trebalo da uplaši omladince Crvene zvezde. U svom taboru imaju jednog stranca, a u pitanju je Grk - Vrakas.

- Očekujem čvrstu igru, fizički su gosti dosta jaka ekipa, taktički kao i svaki italijanski tim su perfektni, ne verujem da će biti mnogo golova, ali nikad se ne zna. Znamo da nisu bili baš najbolji prethodne sezone u ligi, ali imamo informacije da se ekipa promenila i da ima novog trenera. Mislim da im je najveća mana neuigranost - rekao je Miloš Gordić (2000. godište), čuvar mreže Zvezdinih omladinaca i jedan od iskusnijih u taboru crveno-belih.

Miloš Goridć i Blažo Raosavljević (bivši sportski direktor Crvene zvezde)
Miloš Goridć i Blažo Raosavljević (bivši sportski direktor Crvene zvezde)foto: Youtube / Printscreen

U drugom kolu UEFA lige mladih aktuelni šampion Omladinske lige Srbije igraće protiv PSŽ-a, koga mnogi smatraju za prvog favorita za prolazak u nokaut fazu. PSŽ je poznat u Francuskoj po izuzetnoj školi, fizički su dominatna ekipa prošle godine završila je tek na sedmoj poziciji u ligi. Titula je pripala Monpeljeu, a gro pariskog tima čine domaći fubaleri, s tim što je u sastavu PSŽ-a Gučlu (Turska) i Vea (SAD) - koji je rođeni sin legende Milana Žorža, sada predsednika Liberije. Ipak, deluje da Amerikanac neće igrati omladinsku Ligu šampiona, pošto je već upisao prvenac za prvi tim PSŽ-a.

Bratislav Živković
Bratislav Živkovićfoto: FOTOT: FK Crvena zvezda

- Novo iskustvo i novi izazov za nas. Prilika da odmerimo snage sa najboljim timovima Evrope i vidimo gde smo. Nadam se da će igrači u meč ući slobodno i bez straha, bez obzira što smo jedna od najmlađih ekipa u ovom takmičenju. Momci su veoma motivisani i jedva čekaju prvi sudijski zvižduk. Rekao sam im da u meč uđu rasterećeno i pokažu talenat i takmičarski duh, a rezultat neka bude rezultat pruženog na terenu – istakao je Bratisav Živković - šef stručnog štaba omladinaca Crvene zvezde.

Najveće ime od svih protivnika je svakako engleski Liverpul. Klub sa Enfilda dosta ulaže u omladinsku školu, ali su prethodne sezone Redsi ostali u senci mančesterskih klubova. Liverpul je završio treći, a u doigravanju je najbolji bio Čelsi, koji je postao šampion. Zvezda 24. oktobra dočekuje Engleze, a deluje da će Liverpul, poput Mančester Junajteda prošle sezone protiv Brodarca, na teren poslati tim do 18 godina. Engleski velikan u svojim redovima ima veliki broj stranaca: Grabar (Poljska), Jaroš (Češka), Raitane (Finska), Tagset (Norveška), Kamačo (Portugalija), Adekanje (Holadnija), Laruči (Francuska) I Milar (Kanada).

- Kad Italijani budu čuli huk Delija moraće u hodu nešto da menjaju, imamo velii broj navijača, njihova pomoć nam je vrednija od svega. Favorit u grupi je PSŽ, ali i mi imamo kvalitet - istakao je Aleksa Terzić za Sportski žurnal.

Utorak, 16 časova, stadion fudbalskog kluba Čukarički biće mesto odigravanja prvog Zvezdinog meča u UEFA ligi mladih. Zvezdaši, dođite i podržite svoj tim, ovi momci su to zaslužili.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.