MILOJEVIĆ BEZ STRAHA PRED DEBI U LIGI ŠAMPIONA: Ne postoji igrač koga se bojimo! Sutra će sve biti u ritmu Zvezde i Srbije!
Foto: Starsport©

Spremni su

MILOJEVIĆ BEZ STRAHA PRED DEBI U LIGI ŠAMPIONA: Ne postoji igrač koga se bojimo! Sutra će sve biti u ritmu Zvezde i Srbije!

Strateg crveno-belih uoči prvog meča u Ligi šampiona ističe da on i njegovi igrači ne žele da stanu ovde i da budu samo puki učesnici grupe

Objavljeno: 13:10h

Prva konferencija na Marakani uoči meča u Ligi šampiona. Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević, je izašao pred novinare uoči debija kluba u grupnoj fazi elitnog klupskog takmičenja u utorak uveče protiv Napolija.

Uzbuđenje traje još od kada su izvučene grupe Lige šampiona, a atmosfera se polako usijava i podiže se temperatura, posebno među navijačima crveno-belih.

- Došli smo do onog trenutka koji svi jedva čekamo, a to je sutrašnja utakmica. Kako ovo najaviti i reći šta to znači za nas?! To mnogo znači za klub, mnogo puta sam rekao da je Zvezda veliki klub, i što se tiče istorije i navijača. Mislim da je ova generacija napravila veliki uspeh, a to je da smo ostvarili onu intimnu želju iz svlačionice da vratimo želju na staze one stare slave. Ligu šampiona smo hteli i želeli i budite ubeđeni da ćemo uraditi sve što je do nas da ne stanemo na ovome. Citiraću gospodina Karla Anćelotija čija mi je izjava bila simpatična kada su ga pitali o Zvezdi i on rekao da je Zvezda fascinantan autsajder. Možemo da se pohvalimo da smo jedini u regionu koji je igramo, a to nije tako lako izboriti. O utakmici ne treba to posebno pričati. Spremaćemo se kao i za ostale utakmice. Motivisani smo i jedva čekamo da igramo sa takvim veličinama i imam veliko poverenje u momke i igrače. Ono što će mi drago biti jeste da sve sutra bude u ritmu Zvezde i Srbije, biće spektakl. Uz veliki respekt prema svim klubovima, ne plašimo se nikoga. Mi ćemo da budemo mi kao i do sada, da se borimo uz podršku navijača i neka bude onako kako će biti. Ne bih voleo da budemo samo puki učesnici - rekao je Milojević na otvaranju konferencije.

Vladan Milojević očekuje spektakl na stadionu 'Rajko Mitić
Vladan Milojević očekuje spektakl na stadionu "Rajko Mitić" foto: Starsport©

Na pitanje novinara koliko je značajno što je Zvezda prošla 8 utakmica kvalifikacija da bi došla do ove pozicije i da li joj to daje prednosti, strateg kluba sa Maraken je rekao da je sada najbitnije da igrači žive svoj san koji su sanjali u tih 8 susreta.

- Mislim da kada radite nešto onda morate i da verujete. Ja sam neko ko je verovao da možemo dosta dobrih stvari da napravimo. Sad da kažemo da li je to baš trebalo da bude Liga šampiona. Nama je bio cilj. Imali smo dosta igrača koji su imali ponude da idu, ali smo svi mi dokazali ljubav prema Zvezdi i ostali baš da bismo mogli da igramo tu Ligu šampiona. Mi smo ekonomski mala zemlja kada znate s kakvim gigantima igramo. Novac danas znači mnogo u fudbalu, pogotovo na ovom nivou i sam ulazak u ovu Ligu šampiona je uspeh, ali nećemo se ovde zaustaviti. Imali smo volju, želju, nadali se, borili se, trenirali, tako da sad nam preostaje da snove koje smo ostvarili živimo u stvarnosti.

Vladan Milojević je poručio da svakog dana uči od Karla Anćelotija
Vladan Milojević je poručio da svakog dana uči od Karla Anćelotija foto: Starsport©

O svom superniku sa klupe Napolija nije smatrao da bi trebalo trošiti reči i da je i on učio od njega.

- Izuzetno respektujem Anćelotija, njegova karijera sve pokazuje, svi trofeji i uspesi. Ne mogu da kažem da li sam mlad trener, ali sam trener sam koji voli da uči, učio sam i od gospodina Anćelotija. Okršaj sa njim je izazov za mene i činjenica da mogu još da napredujem. Od takvih ljudi i veličina uvek može mnogo da se nauči.

Vladan Milojević je poručio da postava iz meča protiv Radnika samo deluje kao da će biti postava za Napoli
Vladan Milojević je poručio da postava iz meča protiv Radnika samo deluje kao da će biti postava za Napoli foto: Starsport©

Najbolji strelac Zvezde, El Fardu Ben se povređen vratio sa reprezentativnog okupljanja, pa mnoge brine kakva je sada situacija sa njim.

- Što se tiče Bena situacija je sigurno bolja nego što je bilo, videćemo. Znam zajedno sa svojim sastavom kako ćemo se spremiti za Napoli.

Milojević je negirao pitanje jednog od italijanskih novinara da je rekao da se pribojava svakog igrača Napolija.

- Nisam ja rekao da se bojim, ne postoji taj igrač kojeg se bojimo, daleko bilo, jer ne bismo ni izlazili na teren da ih se bojimo. Respektujemo sve te igrače, u pitanju je ekipa koja je sa Sarijem prošle sezone bila na korak od osvajanja Skudeta. Ne postoji slabo mesto u timu, Napoli je jedan od favorita za osvajanje skudeta. Mi ćemo igrati našu igru, kao i što smo igrali do sada. Mi se nećemo plašiti, kao što očekujem i da se nijedan igrač neće plašiti sutrašnje utakmice.

Vladan Milojević je jasno poručio da se on i igrači ne boje nikoga
Vladan Milojević je jasno poručio da se on i igrači ne boje nikoga foto: Starsport©

Ono što je rekao da nikako ne sme da se desi jeste da ni na minut igrači Zvezde ne smeju ponoviti igru iz prvog poluvremena protiv Salcburga na Marakani.

- Složio bih se, ovde ne pričamo o celom poluvremenu, na ovom nivou i par minuta praznog hoda može mnogo da vas košta. To ne sme da nam se dogodi ni sutra, jer takve ekipe vas uvek kazne. Osim par igrača koji su imali nastupe u Ligi šampiona, a mi u timu imamo igrače kojima je prošle sezone bilo prvo učešće u Ligi Evrope. Sve ovo predstavlja veliko iskustvo za sve.

Vladan Milojević ističe da je sav pritisak rezultata na njemu
Vladan Milojević ističe da je sav pritisak rezultata na njemu foto: Starsport©

A pritisak as kojim se suočava da li je veći ili manji nego pred susret sa Salcburgom u plej-ofu?

- Pritisak je prisutan skoro svaki dan kada se bavite ovim poslom. Ja sam neko koje apsolutno potisnuo pritisak u drugu stranu i trudim se da razmišljam na drugi način. Razmišljam o tome da sa igračima i stručnim štabom pripremim utakmicu na najbolji način. Totalno sam ga potisnuo. Ova utakmica je veliki uspeh, ovo je ono što smo želeli i svi smo srećni zbog toga. Ja sam više ponosan nego srećan jer smo doveli ovakvu ekipu u našu divnu zemlju i Beograd. Želimo da se prezentujemo na najbolji način, a uveren sam i da će naši navijači još jednom pokazati da su najbolji navijači na svetu. Ako mislite na rezultat, sav pritisak je na meni. Na mojim igračima je samo da uživaju i daju sve od sebe.

Utakmica između Crvene zvezde i Napolija se igra u utorak od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.