Barselona iz "keca u dvojku", Dmitrović činio čuda u Madridu, Bilbao odoleo Realu!
Foto: AP

primera, 4. kolo

Barselona iz "keca u dvojku", Dmitrović činio čuda u Madridu, Bilbao odoleo Realu!

Podela bodova u Madridu

Objavljeno:

U prvom meču subotnjeg programa četvrtog kola Primere Atletiko i Eibar su podelili bodove u Madridu - 1:1

Reprezentativac Srbije Marko Dmitrović briljirao je u prvom poluvremenu, a zaustavio je čak četiri sjajne prilike. Bio je bolji u direktnim duelima od Koste, Njigeza, Grizmana.

U nastavku je srpski golman bio uspešniji od Godina, pa ponovo od Koste, a ni Grizman iz novog pokušaja nije uspeo da ga savlada. I Eibar je bio opasan, a gosti iz Baskije su u dva navrata pogodili okvir gola.

Šok na stadionu Vanda Metroplitano dogodio su 87. minutu kada je Serhi Enrih postigao pogodak i doveo Eibar u vođstvo. Ipak, senzaciju je sprečio mladi Borha Garhez Moreno, koji je konačno našao put do Dmitrovićeve mreže.

Fudbaleri Barselone
Fudbaleri Barselone foto: Reuters

Šampion Španije, ekipa Barselone, uspela je da sačuva maksimalan učinak i posle petog kola La lige, pošto je, posle preokreta, slavila protiv Sosijedada.

U 12. minutu je Moreno ubacio a Elustondo odlično zahvatio loptu poluvolejem i smestio je u bliži ugao ter Štegenovog gola. Do poluvremena su domaći nastavili sa atacima, a Barsa je tražila penal u finišu, međutim, VAR sistem je presudio da najstrože kazne nema.

U nastavku usledila je dominacija Katalonaca, prvu šansu imao je Mesi, onda je i Dembele glavom tukao pored stative. Usledilo je još nekoliko prilika na obe strane, Ojarzabala za domaće i Mesija za goste. U 63. minutu Pike je šutirao glavom, Ruli odbio, ali je na mestu bio Luis Suarez i izjednačio.

Luis Suarez
Luis Suarez foto: AP

Samo tri minuta kasnije potpuni preokret. Dembele je šutirao sa ivice kaznenog prostora i prevario golmana Sosijedada. Do kraja meča su gosti sačuvali prednost mada je dobru šansu za Sosijedad ima Huanmi u 86. minutu.

foto: EPA/Miguel Tona

Bilbao i Real iz Madrida odigrali su nerešeno 1:1.

Domaćin je na punom San Mamesu poveo u 33. minutu. Odličnu kontru izveli su Baskijci, a napad su efektno završili Inaki Vilijams i Iker Muniain. Real je do izjednačenja stigao u 64. minutu. S desne strane je centrirao Geret Bejl, Isko je ostao sam u "srcu" kaznenog prostora i glavom matirao Unai Simona.

Primera, 4. kolo:

Atletiko (M) – Eibar 1:1 (0:0)

Real Sosijedad – Barselona 1:2 (1:0)

Valensija – Betis 0:0

Bilbao – Real Madrid 1:1 (1:0)

Nedelja:

12.00 Leganes – Viljareal

16.15 Espanjol – Levante

18.30 Valjadolid – Alaves

20.45 Sevilja – Hetafe

Ponedeljak:

21.00 Leganes – Selta

Petak:

Ueska – Rajo Valjekano 0:1 (0:1)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.