IVER ZAISTA NE PADA DALEKO OD KLADE: Ono kad su očevi ujedno i treneri svojim sinovima!
Foto: Printscreen/Facebook

KRV NIJE VODA

IVER ZAISTA NE PADA DALEKO OD KLADE: Ono kad su očevi ujedno i treneri svojim sinovima!

Neki su svojim sinovima bili mnogo više od roditelja... Bili su im mentori

Objavljeno: 20:20h

San svakog oca je da mu sin postane uspešan sportista, najčešće fudbaler.

Nije redak slučaj u svetskom fudbalu da sjajni fudbaleri postanu i uspešni treneri. Čuli smo za Pepa Gvardiolu, Didijea Dešana, Zinedina Zidana.

Nekima od odličnih bivših fudbalera zapala je (ne)sreća da treniraju i svoje sinove koji su rešili da krenu stopama očeva i možda ih i zasene.

Strašan fudbal nas čeka u Londonu gde se sastaju Totenhem i stoprocentni Liverpul. Kvota na keca je 2,75, a na dvojku 2,50, dok 3+ nosi kvotu 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Liverpul.

U periodu od 2014. do 2016. godine, Zinedin Zidan je bio trener drugog tima madridskog Reala. U ekipi su tada bili i njegovi sinovi Enco Fernandez Zidan koji je vezni igrač i golman Luka Zidan.

Poznato je koliko čuveni trener Aleks Ferguson znači za Mančester Junajted i šta je sve engleski klub osvojio pod njegovim vođstvom. U periodu od 1990. do 1994. godine deo tima bio je Fergusonov sin Daren koji je za engleski klub odigrao 27 utakmica. Naslednik slavnog trenera je sa Mančesterom osvojio šampionsku titulu za sezonu 1992/93. i trofej Komjuniti Šild 1993. godine.

Najpoznatiji par otac trener - sin igrač čine Italijani Ćezare i Paolo Maldini. Na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, Ćezare je bio selektor italijanske reprezentacije, a Paolo stub odbrane. Italija se na tom takmičenju plasirala u četvrtfinale gde je poražena od Francuske, predvođene Dešanom i Zidanom, koja je kasnije i osvojila titulu.

Četiri pobede u četiri meča. To je učinak Votforda u Premijer lige, a sada mu dolazi uzdrmani Mančester Junajted. Kvota na Votford je 3,80, a na Đavole 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Votford - Mančester Junajted.

Za tvorca moderne Barselone smatra se legendarni Holanđanin Johan Krojf koji je trenirao španskog giganta od 1988. do 1996. godine. Dve godine, od 1994. do 1996. u sastavu tima bio je i Krojfov naslednik Đordi koji je u dresu Barselone odigrao 41 utakmicu i postigao 11 golova. Za vreme provedeno u Barseloni, Đordi Krojf je osvojio Super kup Španije 1994. godine.

Simbol švedskog fudbala pre Zlatana Ibrahimovića bio je Henrik Larson. Kao i mnogi pre njega, i on se po završetku profesionalne karijere upustio u trenerske vode. Od 2015. do 2016. godine, Šveđanin je trenirao Helsinborg, klub koji mu je obeležio karijeru. Tada je za ovaj švedski tim nastupao i Henrikov sin Džordan. Ovaj primer pravi dokaz da iver ne pada daleko od klade, a da li je bolji otac ili sin pogledajte na klipovima ispod.

Na videu ispod pogledajte koji su još očevi bili treneri naslednicima.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.