IZJAVA KOJA JE PODIGLA MNOGO PRAŠINE: Terzić objasnio zašto je rekao da će se Marakana rušiti
Foto: Starsport©

U PRAVU JE ČOVEK

IZJAVA KOJA JE PODIGLA MNOGO PRAŠINE: Terzić objasnio zašto je rekao da će se Marakana rušiti

- Nije sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji!

Objavljeno:

Poruka generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića u kojoj je navijačima saopšteno da je rušenje stadiona "Marakana" realnost kojoj treba težiti "podigla je prašinu".

Visoki funkcioner crveno-belih objasnio je svoje stavove, te otkrio kako stoje stvari sa rekonstrukcijom i zašto je rušenje isplativije. - To je isplativije, međutim, ne znači da će se i dogoditi. Takođe, nije ni sigurno da ću ja to dočekati na ovoj poziciji. Ipak, realnost je da 'Marakana' u bliskoj budućnosti neće zadovoljavati standarde UEFA i potrebna joj je ozbiljna rekonstrukcija Kada bi se sklonila atletska staza, onda bi se sam teren pomerio ka zapadnoj tribini, dok bi preostale tri morale da se sruše i opet naprave - objasnio je Terzić.

Marakana
Marakana foto: Espreso.co.rs

Generalni direktor šampiona Srbije istakao je da ništa neće biti urađeno bez plana, već da će sve biti dobro analizirano, prevashodno na finansijskom planu, uz obaveznu konsultaciju investitora. - I drugi velikani su srušili svoje stadone, Arsenal je srušio 'Hajberi', Atletiko se odrekao 'Visente Kalderona', Totenhem je takođe srušio 'Vajt Hart Lejn', i svi su na tim mestima napravili moderna zdanja. Zašto onda to ne bi mogl da uradi i Zvezda - rekao je Terzić. - Za početak je raspisan javni konkurs za idejno rešenje i uglednoj komisiji je poslato 26 rešenja svetskih projektantskih agencija. U predstojećih mesec dana trebalo bi da budu izabrana dva rešenje, jedno bez i jedno sa atletskom stazom. Lično, ja sam za ono sa tribinama tik uz teren, ali na koji stadion bi 'Marakana' mogla da liči je još rano pričati - naglasio je Terzić.

Stadion "Rajko Mitić" sagrađen je sredinom prošlog veka, a kapije jednog od najvećih sportskih objekata na Balkanu prvi put su otvorene 1. septembra 1963. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.