DA LI BI VOLELI DA ON ZAMENI KRSTAJIĆA? Jokanović pričao o selektorskom pozivu: Najdraže pobede bile su mi s reprezentacijom!
Foto: Reuters

kako bi ovo bilo dobro

DA LI BI VOLELI DA ON ZAMENI KRSTAJIĆA? Jokanović pričao o selektorskom pozivu: Najdraže pobede bile su mi s reprezentacijom!

- Dobar trener može da bude diktator ili učitelj - kaže prvi Srbin na klupi nekog premijerligaškog kluba

Objavljeno: 16:16h

Menadžer Fulama Slaviša Jokanović u intervjuu za Sport Klub odgovorio je na pitanje o eventualnom radu u srpskoj fubalskoj reprezentaciji.

Razgovor sa srpskim stučnjakom vodio je novinar Sport Kluba Neven Cvijanović, a Jokanović je prokomentarisao da li bi vodio reprezentaciju Srbije u budućnosti.

- Uživam u svojoj profesiji, donela mi je mnogo životnih iskustava, i kao fudbaleru i kao treneru. Nemam uopšte nameru da se penzionišem ili da idem da pecam sada, nadam se da ću moći da radim još 20 godina. A što se tiče selektorske pozicije, zašto da ne, velika je čast biti na čelu reprezentacije svoje zemlje. Ja sam ranije branio boje Jugoslavije 60 i nešto puta (64 meča, 10 golova), ne bi bilo neobično da mi se u jednom momentu ukaže takva šansa, a videćemo hoće li u tom momentu to biti realno ili ne. Dok sam bio fudbaler, pobede u dresu reprezentacije bile su mi najdraže, sigurno bi mi bile najdraže pobede i kao treneru Srbije. Ipak, u ovom trenutku to mesto u reprezentaciji je zauzeto, a ja sam isto zauzet. Sada nije realno, ali u budućnosti, zašto da ne - rekao je Jokanović.

Pod komandom Slaviše Jokanovića srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović je procvetao i igra u životnoj formi.

- On se adaptirao, ali nije mu bilo mnogo ni potrebno. Na kraju krajeva, došao je iz Njukasla, samo se spustio do Londona... Od prvog dana je pokazao da je odličan profesionalac, gura sâm sebe da bude sve uspešniji i znam da ga svi ljudi u klubu cene kao pšravog profesionalca i dobrog momka spremnog da se bori za ovu ekipu. Meni je to najveća satisfakcija - osim što je izvrstan fudbaler, Mitrović je pokazao da je mnogo dobra osoba za grupu - kazao je šef stručnog štaba engleskog Fulama.

Kompletan intrervju sa Jokanovićem pročitajte na sajtu Sport Kluba.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.