MILOJEVIĆ PROGOVORIO O MILIĆU: Tražiću od igrača da ne pričaju o Napoliju, bez kalkulacija!
Foto: Starsport©

pred duel sa radnikom

MILOJEVIĆ PROGOVORIO O MILIĆU: Tražiću od igrača da ne pričaju o Napoliju, bez kalkulacija!

- Morali smo da donesemo odluku, tako sam procenio. Milić je izuzetno dobar fudbaler, ali je to jednostavno tako

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da mu je "okej" euforija oko Lige šampiona, ali da njegovi fudbaleri moraju da budu svesni da je srpsko prvenstvo prioritet.

- Prvenstvo nam je bitno i prioritet je, bez obzira na sve šta se događa. Igrači to veoma dobro znaju, ali ću im skrenuti pažnju. Očekujem da radimo ono što smo radili do sad. Očekujem dobru utakmicu i pozvao bih navijače da nas podrže - rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda će u subotu od 20.30 na svom stadionu igrati protiv Radnika u osmom kolu Super lige Srbije.

Utakmica će se igrati posle reprezentativne pauze, a nekoliko dana pre početka Lige šampiona i duela sa Napolijem u prvom kolu tog takmičenja.

- Sama euforija je okej, živimo u tom ritmu. Ali, tražuću od igrača da ne pričaju o Napoliju i Ligi šampiona. Oni su sportisti, znaju da je prvi naredni protivnik najbitniji. Razmišljamo samo o Radniku jer nam je šampionat apsolutno prioritet i nema razloga za kalkulacije - kazao je Milojević.

- Pauzu smo iskoristili najbolje moguće, prijala nam je posle gustog rasporeda, bez obzira na to što je mnogo njih igralo za svoje reprezentacije. Raduje me što nije bilo većih zdravstvenih problema - dodao je.

On je naveo da se još nije opredelio za sastav za utakmicu protiv Radnika i ne zna na koje će igrače računati.

Veliki broj igrača u sastavu obrazložio je gustim rasporedom i uslovima.

- Morate da imate veliki sastav i zdrava konkurencija je veoma bitna, da zadržite nivo. Veoma brzo ćemo ući u loše vreme, zamor, žute kartone, ne daj Bože povrede... To možete lakše da prebrodite nego kada imate mali fond igrača - rekao je trener Zvezde.

Javnost je iznenadio izostanak Nemanje Milića iz tima za Ligu šampiona, a Milojević je kazao da na njega računa u nastavku sezone.

- Svi zaslužuju da igraju. Morali smo da donesemo odluku, tako sam procenio. Milić je izuzetno dobar fudbaler, ali je to jednostavno tako. Računam, ne samo na njega, nego i na ostale igrače. Svi će dobiti svoju šansu - kazao je on.

Nemanja Milić nije registrovan za mečeve Lige šampiona
Nemanja Milić nije registrovan za mečeve Lige šampionafoto: Starsport©

Govoreći o poslednjim pojačanjima Marku Marinu, Ričmondu Boaćiju i Goranu Čaušiću, Milojević je rekao da je zadovoljan njima i da o njihovim fudbalskim kvalitetima "ne treba trošiti reči".

- Marin jedino što je bio van ekipe, radio je samostalno. Fizički je spreman. Boaći i Čaušić su nastupali za svoje timove i nećemo imati problem. Boaći je neko ko je osetio Marakanu, a Marinu i Čaušiću će ovo biti prilika da debituje, ako budu u sastavu.. Ne treba govoriti o njihovim fudbalskim kvalitetima. Želeli smo ih još u junu, ali tada nije bilo moguće. Vrlo brzo su se uklopili i najbitnije mi je bilo to što vole Zvezdu - zaključio je Milojević.

Pohvalno je govorio o narednom rivalu Radniku, za koji je rekao da je veoma dobar tim, spoj mladosti i iskustva i da prema njima ima veliko poštovanje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.