TERZIĆ NAJAVLJUJE: Ruši se Marakana! To je neminovno!
Foto: FK Crvena zvezda

Nema uslova za veliku rekonstrukciju

TERZIĆ NAJAVLJUJE: Ruši se Marakana! To je neminovno!

Generalni direktor crveno-belih je poručio da očekuje da bi u narednih desetak godina moglo da dođe do izgradnje potpuno novog stadiona na mestu sadašnjeg

Objavljeno:

Za navijače Crvene zvezde Marakana ili kako se zvanično zove stadion "Rajko Mitić" predstavlja kultno i sveto mesto! Međutim, kako bi reagovali kada bi se dogodilo da crveno-beli sruše sadašnji stadion i izgrade novi poput Arsenala ili drugih timova?!

E pa takvu mogućnost u nekoj budućnosti je najavio generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana, Zvezdan Terzić, gostujući na televiziji "Kopernikus".

Terzić je najavio da u najskorije vreme Marakanu očekuje velika rekonstrukcija, a ne isključuje mogućnost da u periodu od deceniju - deceniju i po, na mestu sadašnjeg stadiona iznikne novo i moderno fudbalsko zdanje.

Zvezdan Terzić je poručio da je rušenje Marakane neminovnost
Zvezdan Terzić je poručio da je rušenje Marakane neminovnost foto: Dragana Udovičić

On je najpre podsetio da od svih 32 tima koji igraju sada u Ligi šampiona jedini srpski prvak ima stadion sa atletskom stazom, ali i to da je nemoguće Marakanu "preobući" renoviranjem i velikom rekonstrukcijom od nje stvoriti fudbalsku arenu kakve danas niču širom sveta.

- Ne može da se pravi moderna arena od Marakane, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju, mi nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i da se pravi moderni, novi, sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana. To je jedno rešenje - rekao je Terzić.

U Crvenoj zvezdi pokušavaju mnogo toga da završe rekonstrukcijama
U Crvenoj zvezdi pokušavaju mnogo toga da završe rekonstrukcijama foto: Nebojša Mandić

Terzić je naveo i koje sve komplikacije postoje oko uklanjanja atletske staze u rekonstrukciji.

- Sada, mi smo u dilemi, ja sam razgovarao sa predsednikom Vučićem i rekao sam mu, Zvezda je jedini klub trenutno od 32 u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje - objasnio je Terzić.

Zvezdan Terzić navodi da je svaka rekonstrukcija otvaranje novih poslova
Zvezdan Terzić navodi da je svaka rekonstrukcija otvaranje novih poslova foto: Beta/Branislav Božić

Sa pričom oko rekonstrukcije i renoviranja Marakane je došao i do tog momenta u kome je naveo da je neminovno da se sadašnji stadion u jednom momentu sruši i na njegovom mestu izgradi novi.

- Mi ćemo ući u tu rekonstrukciju, međutim svaki početak posla otvara tri nova posla, pa tri nova otvaraju devet novih. Dugoročno, u periodu od pet do 10 godina, Marakana će morati da se ruši i da se gradi novi stadion, jer stadion neuslovan za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će biti sve zahtevnije - naveo je Terzić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.