NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA ČAIRA: Ruši se zapadna tribina, stadion će dobiti krov!
Foto: Filip Plavčić

radovi u nišu!

NAJAVLJENA REKONSTRUKCIJA ČAIRA: Ruši se zapadna tribina, stadion će dobiti krov!

Stadion će dobiti novu dimenziju

Objavljeno:

Rekonsturkcija stadiona Radničkog iz Niša započeta je još 2011. godine, a radovi bi trebalo da budu nastavljeni sledeće godine, a između ostalog, trebala bi biti zamenjena i kompletna travnata podloga.

Grad je prema rečima Sekretara Sekretarijata za investicije Vanče Dimitrova raspisao tender za izradu projekta za rekonstrukciju i natkrivanje stadiona Čair, koji će usput omogućiti proširenje kapaciteta na 22.000 sa dosadašnjih 18.421.

- Od učesnika tendera zahteva se izrada projekta za krovne konstrukcije iznad svih tribina sa osvetljenjem po obodu. Tender je takodje otvoren za izradu projekta za sanaciju južne i severne tribine. U planu je rušenje kompletne zapadne tribine - izjavio je Dimitrov.

Dodao je takođe da je projekat za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona urađen pre dve i po godine, ali pošto su se od tada promenili građevinski propisi, tom dokumentacijom nije dozvoljena gradnja.

- Za ovu godinu planirana je izrada projektne dokumentacije, a radovi bi trebalo da krenu naredne godine. Stigle su nam potvrde da možemo da konkurišemo kod različitih ministarstava za dobijanje sredstava neophodnih za rekonstrukciju - izjavio je Dimitrov.

Stadion Čair je izgrađen 1963. a nije rekonstruisan punih 30 godina, a procenjuje se da će rekonstrukcija i natkrivanje koštati 15 miliona evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.