Terzić otkrio tačnu cifru duga Crvene zvezde: Vratili smo desetine miliona, a mogli smo i u plus da smo hteli da rasprodamo tim
Foto: Nebojša Mandić

Grom iz vedra neba

Terzić otkrio tačnu cifru duga Crvene zvezde: Vratili smo desetine miliona, a mogli smo i u plus da smo hteli da rasprodamo tim

- Međutim, nije naša misija samo da vratimo pare, nego da imamo pristojnu ekipu

Objavljeno:

Prema računici Zvezdana Terzića dug Crvene zvezde sada iznosi 13 miliona evra. Generalni direktor crveno-belih tvrdi da je klub od njegovog dolaska pre četiri godine, vratio 41 milion evra duga.

- Vratili smo 41.000.000 evra duga. Osim toga, prema procenama Transfermarkta koji je najupućeniji, vrednost našeg tima je 44.000.000. Znate, mi smo mogli s današnjim danom da budemo na nuli ili u plusu da smo hteli da prodamo Rodića za 3.000.000, Krstičića za 2.500.000, Joveljića za 4.000.000, Bena za 5.000.000… To su sve ponude koje smo imali na stolu u poslednja dva dana prelaznog roka. Ali nije naša misija samo da vratimo dug, nego da imamo pristojnu ekipu. U ovom trenutku ovaj dug ne opterećuje Zvezdu. A posebno sam posnosan što smo u poslednje četiri godine u budžet republike Srbije uplatili 15.000.000 evra - rekao je Terzić u intervjuu za Blic.

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzić foto: Starsport©

Terzić iznosi detalje prihoda, ali ne i rashoda u poslednje četiri godine.

- Za ove četiri godine Crvena zvezda je ostvarila prihod od 100 miliona evra! Od toga, 55 miliona se slilo od transfera. Dvadeset miliona smo prihodovali od UEFA, 5 miliona zaradili od prodaje ulaznica. Dakle, 80 miliona je Zvezda prihodovala sama na tržištu. Ostatak su činili sponzorski ugovori, četiri miliona godišnje od Gasproma i milion evra po godini od Telekoma, što je za četiri godine iznosilo 20 miliona.

Terzić ističe da su priče o Zvezdi kao “državnom projektu” zlonamerne, ali ne krije da je sve vreme imao podršku jednog čoveka.

- Kada sam te 2014. bio anatemisan od strane prethodne vlasti koja je skupljala poene na mojoj muci, imao sam sreće da najmoćniji čovek u Srbiji Aleksandar Vučić stane iza mene. Imali smo neke teške situacije, hteo sam da odustanem, ali on mi nije dozvolio. I kada je nezadovoljstvo eskaliralo, kada su 2015. svi otišli iz kluba, tad je Vučić stao uz mene. Kao i kada je izgubljena titula na Voždovcu. Rekao mi je: Možda je bolje za tebe da odeš, ali nije za Zvezdu. Moraš da ostaneš. Mnogima se ne dopada što zahvaljujem Vučiću, ali oni ne shvataju da je on vizionar. Verovao je da mogu da uradim nemoguće i evo – Zvezda je u društvu evropskih velikana. Zvezda je, kako ono kaži klinci, prešla igricu. I nikada više neće biti u problemima u kakvim je bila - zaključio je Terzić.

Ono što je nama upalo u oko je cifra od 13.000.000, tačnije, isto koliko je i Partizan dugovao u jednom momentu prošle sezone, prema rečima čelnika kluba iz Humske...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.