Suma otišao iz Partizana, a smešno je za koliko novca Makabi može da otkupi njegov ugovor...
Foto: Dado Đilas

da li je moguće?!

Suma otišao iz Partizana, a smešno je za koliko novca Makabi može da otkupi njegov ugovor...

S obzirom na to da se nije pokazao u najboljem svetlu, teško da mu je tržišna cena skočila

Objavljeno: 20:25h

Već se zna da je Sejduba Suma otišao iz Partizana na pozajmicu u Makabi Haifu, zna se i da će Izraelci imati mogućnost otkupa njegovog ugovora po završetku sezone, ali do sada se nije znalo koliki novac će im u tom momentu biti potreban za tako nešto.

Sumi će kompletnu platu od 45.000 evra mesečno ubuduće isplaćivati izraelski klub. Partizan i Makabi nisu dogovorili tačnu cenu otkupa, ali ukoliko Izraelci zaista budu želeli da zadrže Sumu, imaće popust jer su preuzeli na sebe da isplaćuju reprezentativca Gvineje tokom ove sezone.

Naime, kako prenose beogradski mediji, za otkup ugovora fudbalera iz Gvineje biće potrebno da se odvoji svega pola od njegove tržišne vrednosti, a ona je u momentu njegovog prelaska u crno-bele redove, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, iznosila 650.000 evra.

S obzirom na to da se nije pokazao u najboljem svetlu, teško da mu je cena preterano skočila, stoga bi trebalo očekivati da narednog leta može da napusti klub iz Humske za nekih 400.000 evra u vrh glave.

A, kada se pogleda da je plaćen čak 1.650.000, što je bio najskuplji transfer u istoriji Partizana, može se doći do zaključka da je to veoma malo!

Suma je u utorak stigao u Beograd nakon obaveza u reprezentaciji i završio svu papirologiju oko prelaska u Izrael. Osim Makabija, za njega je bio zainteresovan i Hapoel Ber Ševa, kao i danski Esbjerg.

BONUS VIDEO: Sale Đorđević pred Grčku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.