Espreso u redu sa zvezdašima za karte za Ligu šampiona: Nisam bio na Marakani od Barselone 96. Igraćemo opet finale!
Foto: Stefan Kojić

liga šampiona

Espreso u redu sa zvezdašima za karte za Ligu šampiona: Nisam bio na Marakani od Barselone 96. Igraćemo opet finale!

- Ponoviće se Bari, čekam od osam ujutru - rekao je mladi navijač Crvene zvezde

Objavljeno:

Aroma Lige šampiona u Ljutice Bogdana!

Prodaja karata za predstojeće mečeve u elitnom takmičenju je počela, euforija zvezdaša je na maksimumu, svi jedva čekaju da čuju dobro poznatu melodiju i da Milojevićevi ratnici istrče na krcatu Marakanu protiv napolitanske aždaje.

Stadion "Rajko Mitić" neće biti dovoljan za sve koji žele da vide Crvenu zvezdu u Ligi šampiona po prvi put u istoriji.

Povratak srpskog šampiona među velikane će biti spektakularan, tu nema sumnje. Više se i ne postavlja pitanje da li će Marakana biti puna, to već i vrapci na grani znaju, ni dva "Rajka" ne bi bile dovoljna za sve navijače crveno-belih.

- Nisam gledao Zvezdu na Marakani od 96. godine i dolaska Barselone. Predstojeći mečevi Crvene zvezde u Ligi šampiona biće prvi za mene u ovom milenijumu - rekao je stari zvezdaš, koji je bio kako kaže na Zvezdinom Severu u antlogiskim mečevima sa Bajernom i Dinamom Drezdenom.

Zvezdaši su napravili red do Zvezdine revije, nema smrkutih lica među navijačima, svi sa nestrpljenjem čekaju svoje karte.

Niko ni ne pomišlja da odustane čak ni posle povika da nema više Severa.

Delije jednostavno ne veruju u to, čekaju dok nada ne umre. Ipak, najsimpatičniji momenti vezani za ovaj red bez kraja, su oni kada verni navijač kupi kartu i izađe iz reda. Olakšanje i sreća što su obezbedili stolicu za najvažnije mečeve Crvene zvezde u ovom veku su neopisivi.

- Vredelo je čekati. U redu sam bio tri sata, ustao sam u šest, ali sve se može za našu Zvezdu - rekao je golobradi mladić nakon što je kupio komplet karata za severnu tribinu.

Marakana rasprdata za tri sata
Marakana rasprdata za tri satafoto: Stefan Kojić

Očekivanja od učešća izabranika Vladana Milojevića u elitnom evropskom takmičenju posle 26 godina su različita, neki su realni, mnogi veruju da Zvezda može do pobede u prvom meču protiv Napolija, većina smatra da će crveno-beli imati između 2-4 boda, a jedan plavokosi zvezdaš je ubeđen da su se vratili slavni dani Zvezdine prošlosti.

- Ponoviće se Bari! Zvezda u finalu dobija sa 6:0, nije bitno protiv koga igramo mi smo Crvena zvezda - zaključio je navijač, koji nije skinuo osmeh sa lica iako je u redu od ranih jutarnjih časova.

Godine nisu bitne kada je Zvezdin red u pitanju, od mališana do sedih brada, entuzijazam je kod svih isti, znoj im lipti niz čela, sunce prži, ali belo-plava karta sa logom Lige šampiona još nije u njihovim rukama, tako da se čekanje nastavlja.

Crveno-bela manguparija je spremna za spektakl
Crveno-bela manguparija je spremna za spektaklfoto: Stefan Kojić

Naravno da ima i onih koji nemaju snage da stanu na kraj reda i satima čekaju, pa brzomisleći navijači primenjuju alternativne metode.

Neki se eleganto ubacuju u red, neki jure i mole da im prvi u redovima kupe karte, neki koriste poznanstva sa redarskom službom, ali nikom se ne zamera ovakvo ponašanje, ulog je preveliki, ne smeju sebi da priušte da ne isprate uživo Zvezdino putešestvije u Ligi šampiona.

Komplet karata za mečeve Crvene zvezde u Ligi šampiona
Komplet karata za mečeve Crvene zvezde u Ligi šampionafoto: Stefan Kojić

Svi žele da vide Savića, Bena, Krstičića, Boaćija, Gobeljića i ostale Zvezdine junake ove evroske odiseje - naspram Salaha, Nejmara, Hamšika i drugih skupocenih zvezda svetskog fudbala.

Ipak, deluje da zvezdašima i nisu toliko bitni protivnici - oni žele krcatu Marakanu, pesmu sa severa i pobedu Crvene zvezde na premijeri u Ligi šampiona protiv italijanskog Napolija.

1 / 19 Foto: Stefan Kojić

BONUS VIDEO:

(B. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.