Robinjo se podsetio dana iz Sitija: Belamija su svi tukli!
Foto: Reuters

burno je bilo u mančesteru

Robinjo se podsetio dana iz Sitija: Belamija su svi tukli!

Bio je vunderkind, sada nastupa u Turskoj...

Objavljeno:

Nekada velika nada Brazila, a sada član Sivaspora, Robinjo dao je izjavu u kojoj se osvrunuo na njegov dolazak iz Real Madrida u Mančester Siti, ali je isto tako pričao i o odlasku u Milan kao i o situaciji u klubu iz plavog dela grada tekstila.

Propao mu je transfer u Čelsi kod Skolarija.

- Moj cilj je bio da idem u Čelsi. Skolari mi je rekao da ću napraviti razliku u njegovom timu, ali su se pregovori sa Realom završili na loš način po njih. Nije im se svidelo to što je Čelsi već počeo da prodaje dresove sa mojim imenom, a da dogovor još nije bio postignut. Prilično sam siguran da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih je transfer bio neuspešan. Druga stvar je i to što je Čelsi tada bio konkurent u Ligi šampiona, a Mančester Siti nije. Ipak, preselio sam se u veliki klub i bio dočekan na fenomenalan način. Bio sam radostan tih godinu i po dana, uprkos tome što je Mančester daleko hladniji grad od Madrida.

Krejg Belami
Krejg Belami foto: AP

Pričao je o problemu sa temperamentnim Krejgom Belamijem.

- Jednom sam se potpukao sa njim, ali ko u Mančester Sitju nije? Neki igrači su takođe imali problema sa Belamijem, bio je vrlo eksplozivan. U jednoj utakmici sa Arsenalom imao sam loše poluvreme, a on je potom na putu ka svlačionici počeo da viće na mene na engleskom. Nisam razumeo, ali onoliko koliko sam znao shvatio sam da u pitanju nisu nimalo lepe stvari. Glauber mi je pomogao tako što ga je gurnuo u stranu i on se potom smirio. Kada sam se vratio sa reprezentativne pauze, zamolio me je da mu oprostim zbog toga.

Za kraj je ispirčao kako je Zlatan Ibrahimović utaicao da on pređe u Milan.

- Milanov nekadašnji izvršni direktor Adrijano Galijani rekao mi je da me Zlatan preporučio da me dovedu. Prema Galijanu, Zlatan je rekao jednom: Idi i dovedi ga, on je fenomen, igraćemo dobro zajedno i postići ciljeve koje smo postavili. Stalno se šalio sa mnogm rečima ‘Ti si danas ovde zbog mene - završio je Robinjo.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.