Krstajić opet menja...
Foto: Reuters

liga nacija

Krstajić opet menja...

Srbija je u petak savladala Litvance u Viljnusu 1:0, dok su Rumuni remizirali sa Crnom Gorom 0:0

Objavljeno:

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je danas da očekuje pobedu protiv dobre i agresivne ekipe Rumunije u drugom kolu Lige nacija i najavio nekoliko izmena u timu u odnosu na premijerni duel protiv Litvanije.

Srbija je u petak savladala Litvance u Viljnusu 1:0, dok su Rumuni remizirali sa Crnom Gorom 0:0.

- Sutra igramo protiv Rumunije, očekuje nas mnogo teži i zahtevniji meč nego u Litvaniji. Sigurno da će biti teško, jedan od razloga je što smo igrali u petak uveče, tako da su igrači imali samo dva dana za oporavak. Ipak, to nije alibi i siguran sam da će dati svoj maksimum - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.

foto: Reuters

On je najavio da će napraviti nekoliko izmena u timu, pre svega zbog problema sa povredama.

- Biće promena, zamislili smo to i sa utakmicom u Litvaniji, a samim tim i za utakmicu koja dolazi sutra, pa su neki svesno odmarali, a nekima smo dali šansu da pokažu kvalitet. Lakše su povređeni Milan Rodic, Nenad Krtičić, Nemanja Matić, Jagoš Vuković i Nikola Milenković, niko nije otpisan i nećemo rizikovati, videću danas na treningu ko je spreman za sutra - kazao je Krstajić.

foto: Filip Plavčić

Krstajić je istakao da je ekipa u procesu stvaranja i da je normalno da se dešavaju greške, ali da ima vremena da se isprave.

- Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji jer je ova ekipa igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što nismo kažnjeni. Analizirali smo Rumune, radi se o ekipi koja se takođe uigava, sa novim selektorom Kozminom Kontrom, igraćemo proti brže i agresivne ekipe, ali želimo da pobedimo, posebno jer igramo kod kuće.

foto: Reuters

Za Dušana Tadića je rekao da može daigra na sve tri pozicije u napadu, a da Milenković i Veljković predstavljaju budućnost.

- O Aleksandru Kolarovu je suvišno pričati sigurno da nam znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije komandant odbrane već cele reprezentacije Srbije. Za Kolarova imamo zamenu u Rodiću, što se tiče desne strane u slučaju da Antonio Rukavina ne može imamo Milenkovića, a šta ćemo za budućnost kad ode Rukavina ostaje samo Milenković. Imamo mlađe igrače, zlatne Orliće koji ne igraju u svojim klubovima - rekao je Krstajić.

Utakmica 2. kola C Lige nacija, grupe 4, između Srbije i Rumunije igra se sutra od 20.45 na stadionu Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.