Najveći car engleskog fudbala - Piter Krauč
Foto: Reuters

kakav tip

Najveći car engleskog fudbala - Piter Krauč

- Rio nam je pričao da je Ronaldo znao da u svlačionici posle tuširanja stane potpuno go ispred ogledala i ponavlja: "Vau kako sam lep"

Objavljeno: 11:26h

Unikatan tip, neko koga ne možete da ne volite, čovek koji ne liči na profesionalnog fubalera, ali je svojim igrama i ponašanjem van terena zaslužio veliko poštovanje. Dame i gospodo, neponovljivi - Piter Krauč napisao je knjigu i odluševio sve.

Legenda engleskog fudbala se mnogo puta tokom karijere istcicala sa šarmantim i drugačijim izjavama, neko ko je uvek bio upadljivo normalan u svetu gde je novac poremetio sve, u svojoj knjizi pod nazivom "Kako je biti fudbaler" Krauč se dotakao mnogo komičnih i interesantnih detalja koji su mu se dogodili na fudbalskom putu.

Prenećemo vam u ovom tekstu samo delove knjige koju preporučujemo da pročitate u celosti.

-Kristijano Ronaldo? Rio Ferdinand nam je pričao o tome kako bi Ronaldo stajao ispred ogledala u svlačionici, potpuno nag, i provlačeći ruku kroz kosu govorio: Vau, tako sam lep. Saigrači su ga onda zadirkivali: Kako god, Leo Mesi je bolji igrač od tebe. On bi onda samo slegnuo ramenima i nastavio da se divi sebi: O da, ali Mesi ne izgleda ovako...

Deo o nekadašnjem levom beku Totenhema nas je posebno zasmejao.

Benoa Asu Ekoto. Čuli ste za čoveka koji nije voleo fudbal. Bili smo jedno vreme zajedno u Totenhemu. U 15.30 u subotu on nije znao protiv koga igramo u 16.00. Ali Benoa, pričali smo o tome tokom čitave nedelje... Nije vredelo. Nije ga zanimalo. Hrana fudbalera? Testenine, piletina bez sosa i tako 20 godina unazad. Benoa je u torbi uvek imao kroasan, toplu čokoladu, dva čipsa i koka kolu. I uvek je bio u odličnoj formi. Onaj oporavak u ledu? Nikada! Govorio je da mu je previše hladno...

Svi pamtimo sada već legendarne proslave golova Pitera Krauča.

- Robot? Ta proslava je bila instinktivna. Sven Goran Erikson me je želeo u reprezentaciji zbog mojih golova i proslava. U vreme kada je bilo mnogo negativnih komentara vezanih za nacionalni tim mislio je da će tako ljudima vratiti osmehe na lica. "Nastavi to da radiš", govorio mi je.

Nikada pre to nisam radio na utakmicama. Samo nekoliko puta kada sam bio pijan sa društvom, uključujući i jednu veliku žurku Dejvida Bekama. "Krauči, moraš to da uradiš na meču", rekli su mi. Nisam verovao ni da ću igrati, a ne da ću postići gol. Prihvatio sam i to se dogodilo. Posle ću "robota" ponavljati iza zatvorenih vrata. Kada su to tražili od mene u dečijoj bolnici u Stouku ili za princa Vilijema kad je posetio reprezentaciju. Kada sam postigao het-trik za Englesku nisam tako slavio. Samo besan udarac u vazduh. Stiv Meklaren mi je prišao i putao me: Šta si, dođavola, uradio s robotom?! Rekao sam mu da se to više neće ponoviti. Osim u nekim pijanim noćima i za moj 100. gol u Premijer ligi...

Još mnogo interesantnih detalja napisao je Englez u knjizi i teško da može da se nađe nešto što nije zabavno, tako da uživajte.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.