Šampionu Superlige i dalje nije uručen pehar: Ponudili im ga četiri meseca kasnije, iz gepeka, ali su oni odbili da ga preuzmu!
Foto: Filip Plavčić

zašto ovako?!

Šampionu Superlige i dalje nije uručen pehar: Ponudili im ga četiri meseca kasnije, iz gepeka, ali su oni odbili da ga preuzmu!

Čak sedam fudbalerki iz ekipe aktuelnog šampiona je na leto napustilo Suboticu, a

Objavljeno:

U zvaničnom zapisniku sa fudbalske utakmice Spartak - Požarevac od 08. 09. 2018. godine piše: "Ženski fudbalski klub Spartak iz Subotice nije zvanično obavešten o proceduri uručenja pehara i medalja za osvojeno prvo mesto Super lige Srbije za žene za sezonu 2017/18. i ista nije izvršena..."

Četiri meseca ranije (maja 2018.) ŽFK Spartak je u Subotici, nakon ubedljive pobede nad beogradskom Crvenom zvezdom od 4:0, osvojio šampionsku titulu. Pobednički pehar, iako ima nisku materijalnu vrednost, u nivou obične limene kante, ima veliku vrednost u simboličkom smislu. Kakav je značaj i simbolička vrednost te "obične limene kante" kada u aktuelnoj ekipi ne igra čak 7 igračica koje su taj pehar osvojile i zaslužile da uživaju u svom trenutku slave?!

ŽFK Spartak
ŽFK Spartak foto: ŽFK Spartak

Čak i da neko poveruje da su postojali opravdani razlozi za kašnjenje od 4 meseca, ostaje otvoreno pitanje zašto se FSS nije udostojio da o tome obavesti ŽFK Spartak? Kome na čast služi da se "limena kanta" sakrivena u gepeku švercuje kao ilegalni migranti, upitali su se novinari sajta Srbijasport.net, na kome je priča prvobitno i objavljena. Spartak je odbio da prihvati pehar iz gepeka, jer tako nešto ne priliči ozbiljnom klubu i šampionu. Kada i kako će FSS uručiti pripadajući pehar (i medalje) šampionkama Srbije za sezonu 2017/18. kada se zna da nisu bili sposobni da uruče ni pehar u sezoni 2016/17.... slučajnost ili namera?

BONUS VIDEO: Himna Srbije se pevala i u Litvaniji

(Espreso.co.rs/Srbijasport.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.