Nije Liga nacija, već Naci liga: Skandalozan natpis na dresu Ukrajine pred početak novog UEFA takmičenja!
Foto: Reuters

Sramota...

Nije Liga nacija, već Naci liga: Skandalozan natpis na dresu Ukrajine pred početak novog UEFA takmičenja!

Domagoj Vida lajks dis...

Objavljeno:

Ukrajinska fudbalska federacija naišla je na veliki broj osuda pošto se na dresu reprezentacije ove zemlje pred učešće u Ligi nacija našao skandalozan, pa čak i nacistički natpis "Slava Ukrajini".

Oni se u prvoj utakmici sastaju sa Češkom, a iako su dresovi objavljeni početkom sedmice, tek sada su svi primetili ovaj odista sramotan detalj.

Ukoliko ne znate o čemu se radi, ovaj slogan je povezan sa nacističkim organizacijama iz ove zemlje koje su za vreme Drugog svetskog rata poubijale 100.000 ljudi u Voliniji i Istočnoj Galiciji.

Ovakav dizajn je, naravno, najviše iznervirao Ruse, čiji član fudbalskog sindikata Igor Lebedev je apelovao na nadležne organe da reaguju.

- Ovo je veoma specifična stvar. Ime zemlje, ime igrača, njegov broj, ali zaista ne sme da bude slogana. Mislim da FIFA i UEFA moraju da se pozabave ovim pitanjem - rekao je Lebedev za ruske medije.

Što bi rekao jedan poznati domaći rep/rok bend: "Zanjišimo se uz zvukove psihološkog ratovanja". Pošto, ovo nije ništa drugo do psihološki rat između Ukrajine i Rusije. Nemojte da vas neko ubeđuje u suprotno, ako pokuša - znajte da laže.

Hajde da se malo našalimo za kraj: Domagoju Vidi je sigurno srce posle ovoga bilo puno ;)

BONUS VIDEO: Marko Dmitrović - izjava sa okupljanja reprezentacije Srbije

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.