Džaka i Šaćiri zbog dvoglavog orla ne smeju nikada da budu kapiteni Švajcarske!
Foto: EPA

nek' si im rekao!

Džaka i Šaćiri zbog dvoglavog orla ne smeju nikada da budu kapiteni Švajcarske!

- Za dvoglavog orla nema mesta u fudbalu, on nema nikakve veze sa našom reprezentacijom - rekao je nekadašnji fudbaler Liverpula

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativac Švajcarske Stefan Henšoc istakao je u razgovoru za "Blik" da Granit Džaka ne bi trebalo da bude kapiten nacionalnog tima njegove zemlje.

Henšoc je najveći fudbalski trag ostavio u Liverpulu, a igranje za reprezentatvni grb uvek je imalo posebno mesto u njegovom srcu. Ipak, Švajcarac veruje da igrači poput Džake i Šaćirija ne smeju da nose kapitensku traku oko ruke.

- Mislim da kapiten mora da reprezentuje švajcarski tim i Švajcarsku. Džaka to ne radi i to je veliki problem. Igrači kao Zomer, Lihtštajner ili Šer mogli bi da se osećaju odbačeno kao i navijači koji se možda ne bi identifikovali sa reprezentacijom. Radi se o igračima i navijačima koji nemaju imigrantsko poreklo, a koji moraju da budu ponosni, ne marginalizovani kao što je sada slučaj - rekao je Henšoc.

Bivšem štoperu Švajcarske reprezentacije je veoma zasmetala proslava gola Granita Džake u meču sa Srbijom.

- Da sam selektor Švajcarske, okupio bih igrače dan uoči utakmice i objasnio im koliko je ozbiljno ovo što radimo. Posebno bih razgovarao s onima koji su detinjstvo proveli u bivšoj Jugoslaviji i skrenuo im pažnju da se ne zanose i izbegnu brze reakcije. Te mlade igrače morate da trenirate ne samo kao fudbalere, već i da im objasnite da uprkos poreklu na terenu predstavljaju Švajcarsku. Za dvoglavog orla nema mesta u fudbalu, on nema nikakve veze sa našom reprezentacijom - zaključio je nekadašnji fudbaler Liverpula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.