Raspad i rasulo u reprezentaciji: Nijedan igrač sa spiska se nije odazvao na poziv selektora!
Foto: Reuter/Scanpix/Denmark

NEVEROVATNO!

Raspad i rasulo u reprezentaciji: Nijedan igrač sa spiska se nije odazvao na poziv selektora!

U slučaju neokupljanja sledi kazna UEFA

Objavljeno:

Fudbalska reprezentacija Danske osvojila je simpatije ljubitelja fudbala na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Od najveće svetske fudbalske smotre prošlo je mesec i po dana, a već slede izazovi u Ligi nacija. Međutim, Danci se nalaze u potpunom rasulu.

Pozivu selektora Agea Harejdea za prijateljsku utakmicu sa Slovačkom i meč Lige nacija protiv Velsa nije se odazvao nijedan od 23 igrača. Razlog je spor koji fudbaleri imaju sa danskim savezom zbog sponzorskog ugovora sa proizvođačem sportske opreme "Humelom".

Uprava kompanije je želela da iskoristi danske reprezentativce u promotivnoj kampanji, ali mnogi od njih imaju ugovore sa konkurentskim proizvođačima sportske opreme koji im to zabranjuju.

U nedelju je održan sastanak predstavnika Sindikata danskih fudbalera sa čelnicima Saveza, ali dogovor nije postignut. Zato je Fudbalski savez Danske doneo odluku da pošalje pozive igračima koji nastupaju u domaćem prvenstvu. Fudbaleri imaju rok da se u ponedeljak do 15 časova izjasne da li prihvataju poziv za nacionalni tim.

Danska u sredu igra prijateljsku utakmicu sa Slovačkom, a u nedelju započinje takmičenje u Ligi nacija protiv Velsa. Ukoliko ne uspe da okupi reprezentaciju, Fudbalski savez Danske suočiće se sa kaznom UEFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.