Ko će koga, ako ne svoj svoga: Odbegli sinovi se vraćaju na mesto zločina, tragičar Severa ima šansu za iskupljenje!
Foto: Starsport©

aroma Lige šampione

Ko će koga, ako ne svoj svoga: Odbegli sinovi se vraćaju na mesto zločina, tragičar Severa ima šansu za iskupljenje!

Tragičar iz Bordoa ponovo na Marakani

Objavljeno: 16:04h

Ovogodišnja sezona u Ligi šampiona osim po istorijskom plasmanu Crvene zvezde posle 26 godina posta, biće zanimljiva i zbog velikog broja povrataka fudbalera na stadione klubova u kojima su se proslavili i ostavili veliki trag.

Najveće ime od svih je svakako Kristijano Ronaldo. Fantastični Portugac se vraća na "Teatar snova", mesto nam kom se uzdigao u fubalske visine. Juventus igrati u grupnoj fazli Lige šampiona protiv Mančester junajteda, a Ronaldo će predvoditi napad Stare dame.

Kristijano je sa Mančesterom osvojio svoju prvu Ligu šampiona, dok je u Premijer ligi tri puta dizao pehar namenjen najboljem timu Engleske.

Nasuprot Ronaldu i Staroj dami biće nekadašnja zvezda Juventusa - Pol Pogba. Najbolji francuski fudbaler je igrao upravo u italijanskom klubu. Osvajač zlatne medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu je četiri puta bio prvak sa Juventusom u Seriji A, a 2015. godine stigao je do finala LŠ, ali je izgubio od Barselone.

Mančester i Juve će svoj prvi meč u okviru grupne faze Lige šampiona odigrati 23. novembra na Old Trafordu.

The Champions League of Homecoming..

Објава коју дели The Football Arena | Soccer (@thefootballarena) дана

U dobro poznatoj grupi C, gde će nalazi naša Crvena zvezda, još jedan fubaler će se vratiti na mesto gde se afirmisao. Napadač PSŽ-a Edinson Kavani nastupaće protiv svog nekadašnjeg kluba - italijanskog Napolija. Urugvajac je sa Napolitancima osvojio Kup Italija, a u dva navrata bio je najbolji strelac Serije A.

Sa druge strane, ne tako dobar period u svojoj fudbalskoj karijeri imao je Filipe Kutinjo u Interu. Nova "sedmica" Barselone nije se proslavila u Milanu, za "Neroazure" nastupao je 47 puta i pet puta se upisivao u listu strelaca.

Inter i Barsa će se u grupi B susresti 24. oktobra na stadionu katalonskog kluba.

Ipak, ono što nas najviše zanima je povratak Nikole Maksimovića na Marakanu. Čovek koji nije ostao u najlepšem sećanju Delijama, vratiće se na teren kluba u kom je proveo dve sezone. Maksimovića zvezdaši pamte vrlo dobro, ali na njegovu žalost po velikom kiksu u čuvenom meču sa francuskim Bordoom, možda je sada vreme da se nekom greškom protiv Zvezde iskupi, i to u prvom kolu na Marakani sredinom septembra...

Srbin je proveo prošlu sezonu u Spartaku iz Moskve, pošto nije bio u prvom planu kod Maurisija Sarija. Od kada je u Napoli došao Karlo Anćeloti promenila se situacija sa srpskim štoperom i očekuje se da će imati više prostora u prvoj postavi Napolitanaca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.