Titulom protiv vojske! Južnokorejci na zanimljiv način izbegli služenje vojnog roka!
Foto: Reuters

sada im je lakše

Titulom protiv vojske! Južnokorejci na zanimljiv način izbegli služenje vojnog roka!

Prema korejskom zakonu svaki vojno sposoban muškarac u ovoj zemlji mora da odsluži vojni rok u trajanju od godinu i devet meseci

Objavljeno: 18:45h

U finalu Azijskih igara, fudbaleri Južne Koreje savladali su Japan rezultatom 2:1 i tako došli do trofea namenjenom šampionu Azije.

Međutim , vest kao vest ne bi bila zanimljva da iza nje ne postoji dublja priča.

Naime, pobedom na ovom takmičenju članovi fudbalske selekcije Koreje su sebe lišili služemja vojnog roka koji je u toj zemlji obavezan!

Prema korejskom zakonu svaki vojno sposoban muškarac u ovoj zemlji mora da odsluži vojni rok u trajanju od godinu i devet meseci.

Međutim, ako fudbaleri osvoje Svetsko prvenstvo (što se nije desilo) ili upravo Azijski kup, onda nemaju tu obavezu jer se smatra da su odžili svoj dug državi na drugi način.

Iz tog razloga je fudbaler Totenhema Son pušten od strane kluba da nastupi na ovom ne tako atraktivnom turniru i plan im je očigledno uspeo!

U regularnom delu utakmice nije bilo golova, pa su se igrali produžeci.

Tri minuta po početku produžetaka, Li Sung Vu donosi prednost i veliku radost svojim saigračima.

Da sve bude kao po planu potrudio se Hvang Hi Čan koji je duplirao prednost u 101. minutu, pa su na kratak odmor Korejanci otišli sa dva gola prednosti.

Ajase Ueda je uveo strah u kostima svog rivala kada je glavom iz kornera smanjio na 2:1, ali su Korejanci kao na ratištu uspeli da sačuvaju svoj mrežu nakon toga i ne dozvole velikom rivalu da pokvari slavlje.

BONUS VIDEO: Ovacije Delija za Bena

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.