Fudbal se igra na terenu, a svi znamo ko je tamo najbolji: Ronaldov menadžer ogorčen na izbor Modrića za fudbalera godine!
Foto: Reuters

izneo stav

Fudbal se igra na terenu, a svi znamo ko je tamo najbolji: Ronaldov menadžer ogorčen na izbor Modrića za fudbalera godine!

Ronaldo je prošle sezone u Ligi šampiona postigao 15 golova, a kraljevski klub je na kraju osvojio i treću uzastopnu titulu u elitnom takmičenju

Objavljeno:

UEFA je u četvrtak fudbaleru Reala Luki Modriću dodelila nagradu za najboljeg fudbalera godine u Evropi, ali takav izbor se nije dopao superagentu Žoržu Mendešu, koji smatra da je priznanje trebalo da ode u ruke njegovom klijentu Kristijanu Ronaldu.

Ronaldo je prošle sezone u Ligi šampiona postigao 15 golova, a kraljevski klub je na kraju osvojio i treću uzastopnu titulu u elitnom takmičenju.

foto: EPA/Filippo Venezia

Ipak, priznanje je dobio njegov tadašnji saigrač hrvatski vezista Luka Modrić. Ronaldo i napadač Liverpula Mohamed Salah su bili u najužem izboru, ali je najviše glasova trenera i novinara otišlo sjajnom hrvatskom igraču.

- Fudbal se igra na terenu, a tamo je pobedio Ronaldo. Postigao je 15 golova, nosio je Real na svojim leđima i pokorio je Ligu šampiona opet. Smešno je, sramno. Ne treba da se postavlja pitanje ko je najbolji, jer je Ronaldo najbolji na svojoj poziciji - izjavio je Mendeš za portugalske medije.

foto: AP

Kristijano Ronaldo nije prisustvovao ceremoniji dodele nagrade u Monaku, a čelnik njegovog novog kluba Juventusa Đuzepe Marota je potvrdio da je to bila lična odluka Portugalca.

- On je tako odlučio ranije danas i mi to poštujemo. Mi smo veoma razočarani što nije dobio nagradu. Ona se dobija za izdanja u Ligi šampiona, a ne na Svetskom prvenstvu. Smatramo da je Ronaldo više zaslužuje. Da sam mogao da glasam, glasao bih za njega. Ne zato što je on naš igrač, već zato što volim fudbal - rekao je Marota.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.