Nova pobeda: Đoković u trećem kolu US Opena!
Foto: Reuter/Aaron Doster

us open

Nova pobeda: Đoković u trećem kolu US Opena!

Đokovićev naredni rival biće Rišar Gaske, koji je prethodne večeri eliminisao Lasla Đerea u tri seta, 6:3, 7:6(5), 6:3 nakon dva i po sata igre.

Objavljeno: 10:03h

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, plasirao se u 3. kolo US Opena, dok je Laslo Đere završio nastup u Njujorku.

Đoković je očekivano bio bolji od Tenisa Sandgrena, ali je za razliku od njihovog nedavnog duela na Vimbldonu, kada je izgubio samo šest gemova ovoga puta dozvolio Amerikancu da pred domaćom publikom osvoji set.

Nakon 2 časa i 48 minuta Novak je trijumfovao rezultatom 3:1, po setovima 6:1, 6:3, 6:7(2), 6:2.

foto: EPA

Meč je počeo sa dve vezane brejk lopte Sandgrena, ali su to bile jedine brejk lopte koje je Amerikanac imao do sredine trećeg seta.

Novak je prvi set dobio za 33 minuta, u drugom se igralo desetak minuta duže, a u oba seta Đoković je po dva puta oduzeo servis rivalu koji je u prvom kolu eliminisao Viktora Troickog. Jedini servis gem Đoković je izgubio u petom gemu trećeg seta, ali je već u šestom Sandgren izgubio brejk prednosti.

U taj brejku Sandgren je bio dominantan, poveo je sa 3:0, ubrzo je bilo 6:1 pa je odluka odložena za četvrti set u kojem je Srbin napravio samo četiri neiznuđene greške. Đoković je sa još dva brejka u četvrtom setu priveo meč kraju iskoristivši već prvu meč loptu.

Đoković nikada nije poražen pre trećeg kola na US Openu, a na prethodnih 39 od 40 nastupa na Grend Slem turnirima uspeo je da stigne do treće runde. Jedini izuzetak je prošlogodišnji US Open.

foto: EPA

Đokovićev naredni rival biće Rišar Gaske, koji je prethodne večeri eliminisao Lasla Đerea u tri seta, 6:3, 7:6(5), 6:3 nakon dva i po sata igre.

Đere je imao čak 12 brejk lopti u meču, ali nijednom nije uspeo da oduzme servis francuskom igraču, a u drugom setu propustio je čak pet set lopti.

Đoković je dobio 12 od 13 međusobnih duela sa Gaskeom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.