Vulkan koji može da proključa svakog trenutka: Navijačko nadmudrivanje i dobar fudbal imaju sastanak!
Foto: EPA

Grotlo Vezuva

Vulkan koji može da proključa svakog trenutka: Navijačko nadmudrivanje i dobar fudbal imaju sastanak!

Napoli je u poslednjoj deceniji uspeo da se vrati u vrh italijanskog fudbala

Objavljeno: 22:40h

I na redu je i treći posledniji i možda na papiru "najslabiji" protivnik crveno-belih u grupnoj fazi Lige šampiona - Napoli.

U pitanju je tim sa juga Italije koji je poznat po povezanosti sa mafijom ali i odličnom fudbalu.

Klub koji je osnovan pre 92. godine, tačnije 1. avgusta 1926 pod imenom "Associazione Calcio Napoli nastupa na stadionu San Paolo kapaciteta 60,240 mesta koji je građen od 1948–1959 a otvoren je 6. decembra 1959.

Predsednik kluba je čuveni Aurelio De Laurentiis, dok sa klupe tim vodi Karlo Anćeloti.

Napoli je za 92. godine dva puta osvojio Seriju A (1986–87, 1989–90), pet kupova Italije (1961–62, 1975–76, 1986–87, 2011–12, 2013–14), dva Superkupa (1990, 2014), dok je u Evropi jednom osvojio kup UEFA (1988/89).

Napoli je najsvetlije dane svog fudbalskog postojanja imao od sredine osamdesetih do ranih devedesetih, kada je za Napolitanski klub nastupao legendarni Maradona koji im je doneo četiri pehara u periodu dok je nosio nebo plavi vres.

Nakon odlaska Maradone usledio je post koji je krajem prošle decenije konačno prekinut.

Napoli je u poslednjoj deceniji uspeo da se vrati u vrh italijanskog fudbala i ponovo osvoji dva pehara u sezoni 2013/2014 i tako dokaže da je postao ozbiljan evropski klub.

Za napoli trenutno nastupaju imena svetskog fudbala poput kapitena Mareka Hamšika, Hoze Kaljehona, Lorenca Insinjea, Arkadijuša Milika i jedan srpski internacionalac, Nikola Maksimović.

Ozbiljna ekipa koja neguje napadački fudbal, pa će Zvezdi biti na pravim mukama da odbrani svoj gol.

Napulj je poznat po sjajnim navijačima, koja kao i Delije veoma fanatično bodre svoj tim, i jedni su od najpriznatijih u Evropi. Kako na terenu, tako nas i na tribinama očekuje pravo nadmudrivanje.

U svakom slučaju, Zvezdu čeka pravi mali pakao u grupi C Lige šampiona, koja je realno najteža u ovogodišnjem takmičenju.

Ako ništa biće ovo prilika da se napuni klupska kasa i da se stekne veliko iskustvo za buduće evropske pustolovine, koje će nadamo se očekivati crveno-bele u predstojećim sezonama.

Biće preteško ali sigurno i jako korisno iskustvo za sve igrače Crvene zvezde, a navijači srpskog šampiona će imati priliku da bodre svoj voljeni klub na velikoj evropskoj sceni na ternima na kojima Zvezda dugo nije imala prilike da igra.

BONUS VIDEO: Delije pevaju Cirbesu na Trgu posle plasmana Zvezde u Ligu šampiona

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.