Neverovatan životni put Zvezdinog junaka! Rođen na ostrvu manjem od Beograda, sada je ispisao istoriju kluba iz Ljutice Bogdana
Foto: Google Maps

BIG BEN!

Neverovatan životni put Zvezdinog junaka! Rođen na ostrvu manjem od Beograda, sada je ispisao istoriju kluba iz Ljutice Bogdana

On je, inače, i adut Srbije u diplomatskim krugovima...

Objavljeno: 13:45h

El Fardu Ben - Zvezdin Big Ben! Momak koji je u pohodu na prvu, istorijsku Ligu šampiona postigao čak šest golova, dva protiv Salcburga, dva protiv Trnave i po jedan protiv Suduve i Spartaksa...

Samim tim, postao je junak crveno-bele evropske jeseni... A, njegova priča je poprilično interesantna, bar za ljude u Srbiji.

Ben je momak sa Komorskih ostrva, tačnije sa ostrva Majot. Ovo ostrvce površine 374 kvadratna kilometra čak je tri puta manje od Beograda, čija celokupna površina iznosi oko 1.000 kvadratnih kilometara.

Ima 250.000 ljudi - otprilike kao celi novobeogradski Blokovi. Za one manje upućene, on se Crvenoj zvezdi preporučio golovima Partizanu u trećem kolu kvalifikacija za LŠ prošle sezone u dresu Olimpijakosa.

Takođe, postoji još jedan veoma interesantan podatak vezan za njegov dolazak u Zvezdu. Čim je stigao, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je pozvao njegovu naciju da povuče priznanje Kosova, koje je priznala 2009. godine. Dakle, pored toga što je adut Zvezde na terenu, Ben je ozbiljan adut Srbije u diplomatskim odnosima.

- Zamolio sam svog kolegu da Komore preispitaju odluku o prihvatanju nezavisnosti Kosova, koja je doneta 2009. godine. A i želeo bih da istaknem da je u naš najveći fudbalski klub Crvenu zvezdu došao jedan od najboljih igrača, upravo sa Komora, Ben - rekao je Dačić, inače bivši predsednik KK Partizan.

Bilo kako bilo, Big Ben je nešto najbolje što se dogodilo Crvenoj zvezdi još od dolaska Vladana Milojevića pre nešto više od godinu dana, iako su mnogi sumnjali u njega otkako je kročio na teren!

BONUS VIDEO: Vujadin Savić posle Salcburga

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.