Lev: Nismo razgovarali o povlačenju! Ozil nije ni kontaktirao selektora Nemačke!
Foto: Reuters

sudbina i dalje nejasna

Lev: Nismo razgovarali o povlačenju! Ozil nije ni kontaktirao selektora Nemačke!

Igrač Arsenala ponovo u prvom planu oko reprezentacije

Objavljeno: 18:36h

Selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev rekao je danas da fudbaler Mesut Ozil nije razgovarao sa njim pre nego što se povukao iz državnog tima.

Ozil se u julu povukao iz reprezentacije Nemačke zbog rasizma i diskriminacije, rekavši da ga svi smatraju Nemcem kada reprezentacija pobeđuje, ali da ga nazivaju imigrantom čim ekipa izgubi. Lev je odbacio navode o rasizmu u reprezentaciji.

- Njegov menadžer me je pozvao i obavestio da će Mesut da objavi povlačenje iz reprezentacije. Fudbaler me nije pozvao. Ozil je izabrao drugačiji put, a do ovog trenutka me nije pozvao. Pokušao sam da ga pozovem telefonom i poslao sam mu poruku, ali nisam uspeo da ga dobijem. To moram da prihvatim, verovatno sam potcenio celu situaciju - rekao je Lev, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je ta tema uzela mnogo energije svima, kao i da je Ozil možda i brzopleto dao neke izjave.

Ozil se suočio sa oštrim kritikama pošto se uoči Svetskog prvenstva, a u sred kampanje, u maju slikao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Mesut Ozil i Erdogan
Mesut Ozil i Erdogan foto: Reuters

On je bio jedan od najslabijih igrača u nemačkom timu, koji je kao branilac titule završio takmičenje u grupnoj fazi.

Mesut Ozil
Mesut Ozil foto: Reuters

Tim menadžer reprezentacije Nemačke Oliver Birhof je nedavno rekao da Ozil nije trebalo da bude u timu, pošto nije jasno objasnio sastanak sa Erdoganom, ali je sada rekao da žali zbog načina kojim se Ozil povukao iz državnog tima.

- Proveo sam devet sjajnih godina sa Mesutom u reprezentaciji. On je odličan fudbaler i imamo na čemu da mu budemo zahvalni. Za žaljenje je način kojim je napustio tim. Nismo dobro procenili situaciju emocija i političkih reakcija. Nikada nisam video toliko različitih mišljenja. Ali jedna stvar je jasna, reprezentativac ne sme postati meta rasizma - rekao je Birhof.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.