Osvojio Kup šampiona bunkerom, a Milojeviću traži da napadne! Ljupko Petrović ima poruku za Zvezdu pred meč decenije!
Foto: Nemanja Pančić

reč legende

Osvojio Kup šampiona bunkerom, a Milojeviću traži da napadne! Ljupko Petrović ima poruku za Zvezdu pred meč decenije!

- Nema sporta sa više iznenađenja od fudbala

Objavljeno: 11:06h

"Darko Pančev i Olmeta.....Crvena zvezda je šampion Evrope" - svi ljubitelji fudbala na ovim prostorima pamte reči Milojka Pantića, a predvodnik čuvene generacije 91. bio je Ljupko Petrović. Legendarni trener i osvajač ušatog pehara pred najvažniji duel crveno-belih u ovoj deceniji ima poruku za Vladana Milojevića i njegove ratnike.

Epska utakmica iz Barija obeležila je nekarakteristično defanzivna Zvezda, ali ekipu Ljupka Petrovića pogledala je fortuna i klub sa Topliderskog brda se zlatnim slovima upisao u fudbalsku istoriju. Sada crveno-belima sledi revanš meč plejofa za Ligu šampiona protiv Salcbrga, a Ljupko se nada da će Milojevićeva Zvezda biti drugačija od njegove.

-Milojević najbolje poznaje igrače, osetio je i snagu Salcburga. Stoga, zna šta mu valja činiti. Stoga, zna šta mu valja činiti. Poželeo bih da što duže "igra" na protivničkoj polovini, znano je i zašto - rekao je Petrović za Sportski žurnal.

Ljupkova Zvezda do finala u Bariju bila je prepoznatljiva po lepršavom, dopadljivom i ofanzivnom fudbalu, a u odlučujućem duelu sa Marsejom sve je iznenadila. Petrović je izveo defanzivno orjentisanu formaciju, svi su bili uplašeni šta se dešava, ali strateg rođen u Velikoj Brusnici znao je šta radi i osvojio ono što nikom pre njega nije pošlo za rukom.

Sa druge strane Milojević nas je navikao na disciplinovanu Crvenu zvezdu sa tačno jasnim planom. Nadamo se da će i danas biti tako, a ako zatreba ne bi bilo loše i da ih sreća pomiluje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.