Austrijski mediji: Bik sa osmehom ide u Ligu šampiona, Dominik Tim navija protiv Zvezde, Roze promenio frizuru!
Foto: Espreso.co.rs

Šta pišu novinari iz salcburga?

Austrijski mediji: Bik sa osmehom ide u Ligu šampiona, Dominik Tim navija protiv Zvezde, Roze promenio frizuru!

Svi su uvereni u prolaz domaćeg tima, ali na izabranicima Vladana Milojevića je da ih razuveri

Objavljeno: 18:13h
Nikola Husein

Vreme je za istoriju srpskog fudbala. Vreme je da i drugi naš tim zaigra u Ligi šampiona, a samo 90 (120 minuta) dele Crvenu zvezdu od tog podviga.

Svi u gradu gde je rođen Volfgang Amadeus Mocart pričaju o ovom meču, što lokalci, što srpski gastarbajteri, što sportski radnici.

Bik ide u Ligu šampiona
Bik ide u Ligu šampiona foto: Espreso.co.rs

Što se tiče medija i oni veliku pažnju posvećuju utakmici. Nacionalna ORF i lokalne austrijske televizije izveštavaju o dolasku velikog broja navijača srpskog kluba u Salcburg i najavljene velike mere bezbednosti. Što se tiče štampanih medija, uglavnom favorizuju domaćina i potenciraju na činjenici da je Salcburg skuplji i kvalitetniji tim od Crvene zvezde.

Međutim, nema tu dizanja tenzije, već je lokalni ‘Salcburger Nahrihten’ objavio tekst sa naslovom:

Kvota da će Zvezda pobediti u Salcburgu, a Radonjić biti strelac je čak 20! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za specijalne igre na Salcburg - Crvena zvezda.

- Bikovi sa osmehom ulaze u odlučujući meč - uz sliku trenera Marka Rozea sa igračima Minaminom i Ramaljom.

Startna postava Salcburga i koliko igrači koštaju
Startna postava Salcburga i koliko igrači koštaju foto: Espreso.co.rs

Najviše prostora utakmici dao je ‘Kronen Cajtung’. Četiri strane. Na jednoj duplerici govori se o samoj utakmici iz ugla novinara, te se kroz izjave aktera najavljuje vrlo ofanzivan Salcburg.

Zatim na sledećoj duploj strani su komentari tamošnjih ljudi iz sporta, između ostalih i najboljeg austrijskog tenisera Dominika Tima, koji smatra da će Salcburg večeras ispisati istoriju i po prvi put ući u Ligu šampiona.

Dominik Tim
Dominik Tim foto: Espreso.co.rs

Potencira se i dolazak 10.000 hiljada Delija, odnosno njih 7.200 na južnoj tribini. List "Kronen Cajtung" analizirao je i izostanak startnog napadača crveno-belih Nikole Stojiljkovića zbog povrede, nagađajući ko bi mogao da ga zameni, a najviše šanse daju Benu i Pavkovu, uopšte ne uzimajući Milića u obzir.

List "Salcburger Nahrihten" takođe je veliki prostor posvetio utakmici između domaćeg kluba i Crvene zvezde. Austrijanci potencijraju dosadašnjih nekoliko pokušaja domaćeg tima da se domogne grupne faze Lige šampiona. Sećaju se sa setom kako je Dinamo Zagreb 2016. bio koban po njih, a potom i Rijeka godinu dana kasnije. Nadaju se da je seriji neuspeha došao kraj ovog leta, odnosno da Salcburg neće kiksnuti protiv Crvene zvezde.

Marko Roze i fudbaleri
Marko Roze i fudbaleri foto: Espreso.co.rs

Tamošnji ‘Kurir’ takođe najavljuje priliku za istorijski plasman u grupnu fazu elitnog takmičenja, ali tome se nada i Crvena zvezda.

Došаo je taj dan - Zvezdin napad na Ligu šampiona u Salcburgu. Kvota da šampion Srbije ide u grupe, nebitno na koji način, je 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Salcburg - Crvena zvezda.

Čini se da su Austrijanci uvereni u prolaz, a na srpskoj ekipi je da ih razuveri!

BONUS VIDEO:

(N.H.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.