Munja je spremna za sledeću metu! Jusein Bolt u petak debituje u novoj ulozi! (VIDEO))
Foto: Reuters

A Vi, jel ste spremni?

Munja je spremna za sledeću metu! Jusein Bolt u petak debituje u novoj ulozi! (VIDEO))

Ono sa čime trenutno najviše ima problema jeste sa navikavanjem na tempo igre i stilom fudbala

Objavljeno: 16:35h

Najbrži čovek u istoriji čovečanstva, neverovatni Jusein Bolt će uskoro debitovati na svojoj prvoj zvaničnoj "profesionalnoj" utakmici za australijski Central Koust Mariners.

Čovek koji je osam puta osvajao olimpijsku zlatnu medalju i koji stoji iza najboljih rezultata u sprint kategoriji je potpisao za novi klub na neodređeni vremenski period još početkom avgusta.

Ono sa čime trenutno najviše ima problema jeste sa navikavanjem na tempo igre i stilom fudbala.

- Nisam navikao na učestale promene u trčanju, trčim napred-nazad i za sada mi to predstavlja najveći izazov. Australijska A lige kreće tek u oktobru tako da imam vremena da radim na tome - izjavio je tridesetjednogodišnji olimpijski prvak.

Za sada je trenirao na poziciji levog krila tako da se očekuje da debituje na toj poziciji na prijateljskoj utakmici protiv amaterskog tima u petak. Utakmica se igra u sklopu priprema za novu sezonu.

Trener Marinersa Majk Mulvi je izjavio da razume zašto Bolt ima problema da se navikne na novi sport.

- Tražimo od njega neke stvari koje nije radio godinama. Ima osnovnu, sirovu tehniku sada treba da ga naviknemo da radi stvari u našoj brzini - priča trener australijskog tima.

Podsetimo, pre ovoga je Bolt trenirao sa Borusijom Dortmund, Mameldi Sandauns iz Južne Afrike i sa norveškim timom Stormgodset.

Do sada je nastupao na više revijalnih utakmica, ali će mu se sada ostvariti dugogodišnji san da nastupa kao profesionalni fudbaler.

BONUS VIDEO:Espreso intervju: Uroš Trifunović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.