Majkl Oven otvorio dušu: Poslednjih 6-7 godina karijere sam mrzeo fudbal! (VIDEO)
Foto: Reuters

Nije mu bilo lako

Majkl Oven otvorio dušu: Poslednjih 6-7 godina karijere sam mrzeo fudbal! (VIDEO)

Karijeru je završio u maju 2013, ali kaže da je mnogo ranije razmišljao o tome

Objavljeno: 14:53h

Kada se kao tinejdžer pojavio na fudbalskoj mapi, cela fudbalska javnost je brujala o njemu.

Tandem koji sečinjavo sa Robijem Faulerom je punio protivničke mreže do vrha i njegova budućnost je izgledala kao jutarnje sunce koje se diže iznad Japana.

Bio je najbolji fudbaler Evrope 2001. godine, osvajač Premijer lige sa Mančester junajtedom 2011, pobednik UEFA kupa i engleskog FA kupa sa Liverpulom 2001. i strelac brojnih golova za klubove u kojima je nastupao, kao i reprezentaciju Engleske.

Ali u jednom trenutku njegove neverovatne karijere krenuli su konstantni problemi sa povredama, koji su ga kako sam Oven kaže naveli da počne da mrzi fudbal!

Da, vdeliki-mali Majkl Oven, priznao je da jeposlednje godine svoje karijere proveo je mrzeći fudbal!

U ispovesti koju je dao za "BT Sport", sada 38-godišnji bivši fudbaler, otkrio je da su mu povrede ubile samopouzdanje i da je poslednjih šest-sedam godina karijere jedva čekao da se ona završi. - Kada sam pokidao mišić zadnje lože, potpuno sam potonuo. Bio sam u strahu da trčim sprint, da ulazim u duele. Nisam se otvarao saigračima, već sam se krio po terenu i nadao se da mi neće poslati dugu loptu, za kojom bih morao da jurim. Jednostavno, to nisam bio ja... Pre toga sam bio brz, lako pretrčavao protivničke igrače, bio pun snage, davao golove - iskren je Oven. - Poslednjih šest-sedam godina karijere jednostavno sam mrzeo fudbal, jedva sam čekao da se povučem - dodao je napadač koji se proslavio u dresu Liverpula, a potom je igrao još za Real Madrid, Njukasl, Mančester junajted i Stouk. Karijeru je završio u maju 2013, ali kaže da je mnogo ranije razmišljao o tome. - Ljudima iz Stouka sam nudio da raskinemo ugovor decembra 2012, ali sam ipak ostao do kraja sezone... Divim se ljudima koji mogu da igraju fudbal iz ljubavi. Njima ne smeta ako im vremenom opadne kvalitet, ako igraju u nižem rangu i protiv slabih rivala, ali ja nisam mogao da prihvatim tako nešto - priznao je Oven.

Po završetku fudbalske karijere, Majkl Oven se oprobao kao džokej, a često se pojavljuje i na televiziji u ulozi stručnog konsultanta za utakmice Premijer lige ili Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Bakljada posle utakmice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.