Abramovič sve bliži da proda Čelsi! A cena? Cena je prava sitnica!
Foto: AP/Matt Dunham

dozlogrdilo mu

Abramovič sve bliži da proda Čelsi! A cena? Cena je prava sitnica!

Odustao je od izgradnje novog stadiona, čak i proširenja postojećeg, a "Sandej Tajms" prenosi da je Čelsi stavio na tržište i da je spreman da ga proda

Objavljeno: 13:28h

Sve realnije zvuče priče da će ruski milijarder i naftni mogul Roman Abramovič prodati fudbalski klub Čelsi. Bogati Rus je već neko vreme u središtu "diplomatskog rata" koji vode Rusija i Engleska, nije mu obnovljena viza za boravak u Ujedinjenom Kraljevstvu, a čini se da polako gubi i trku sa moćnijim klubovima kakvi su Mančester siti i Mančester junajted.

Odustao je od izgradnje novog stadiona, čak i proširenja postojećeg, a "Sandej Tajms" prenosi da je Čelsi stavio na tržište i da je spreman da ga proda. Ovaj list prenosi da je Abramovič odredio da Čelsi neće prodati ispod sume od 2 milijarde funti, što bi bio svetski rekord kada su klubovi u pitanju, mada je ranije ove godine već odbio ponudu najbogatijeg Britanca Džima Retklifa. Abramovič je angažovao i specijalne saradnike koji su već radili na prodaji Mančester sitija, a nada se da će super-bogati novi vlasnici raditi i na tome da Čelsi dobije novi stadion. Roman Abramovič je Čelsi kupio 2003. godine od Kena Bejtsa i od tada je potrošio ogroman novac na pojačanja. Pod njim je klub osvojio pet titula Premijer lige, pet FA kupova, tri Liga kupa, Ligu Evrope i Ligu šampiona.

BONUS VIDEO: Bakljada posle utakmice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.