NASTASIĆ KAO NOVI STUB ŠALKEA: U Gelzenkirhenu su mi  dali priliku da zaigram u velikom klubu. Zbog toga sam želeo da mu uzvratim! (VIDEO)
Foto: Fonet

Pravi potez

NASTASIĆ KAO NOVI STUB ŠALKEA: U Gelzenkirhenu su mi dali priliku da zaigram u velikom klubu. Zbog toga sam želeo da mu uzvratim! (VIDEO)

Iako je u junu mogao da odbije klub, sačeka godiu dana i napusti Gelzekirhen kao slobodan igrač, on je odabrao drugu opciju

Objavljeno: 19:58h

Matija Nastasić će u novu sezonu nemačke Bundeslige ulazći sa posebnim statusom zahvaljujući potezu na koji se odlučio.

Iako je u junu mogao da odbije klub, sačeka godiu dana i napusti Gelzekirhen kao slobodan igrač, on je odabrao drugu opciju.

Produžio je ugovor do 2022. godine u kojem je izlazna klauzula podigunuta sa 10.000.000 evra na 50.000.000.

Time je na neki način obezbedio Šalke, a klub mu je na tu vernost uzvratio godišnjom platom od 4.000.000 evra.

On je u velikom intervjuu za Bild otkrio zbog čega je rešio da odbije mogućnost odlaska u Englesku i Italiju?

- Zato što sam još u ranoj fazi prošle sezone shvatio da se ovde događaju odlične stvari. Postali smo vicešampioni, a to niko nije očekivao - rekao je Nastastić.

Mogao je da ode besplatno, ali se ipak nije odlučio na takv potez.

- Nisam želeo da iskoristim tu mogućnost. Šalke mi je dao priliku da zaigram u velikom klubu. Zbog toga sam želeo da mu uzvratim na neki način. Imao sam izlaznu klauzulu od 10.000.000 evra, a to nije mnogo novca za velike klubove. Zbog toga sam potpisao novi.

Povreda ligamenata kolena u dobroj meri je upropastila finiš sezone srpskog fudbalera. Ipak, ona više ne predstavlja nikakav problem.

- Ne, sada je sve potpuno zalečeno. Izbacio sam je iz glave, povreda više ne predstavlja nikakav problem.

Šalke će biti na ozbiljnim iskušenjima ove sezone zbog učešća u Ligi šampiona.

- Jasno je da ćemo sada imati veliki broj mečeva, što je nova stvar za mnoge igrače, koji nemaju evropskog iskustva. Bićemo spremni za Ligu šampiona, prošle godine smo pokazali da možemo se borimo protiv velikih timova iz Buneslige zahvaljujući našom borbenošću i timskim duhom. Svi igrači su u potpunosti podređeni timu. Možemo opstati u Evropi i pokazati se u dobrom svetlu.

Šalke je tim bez velike zvezde? Da li ona nedostaje ovom timu?

- Sviđa mi se ovako kako je. Svaki igrač u svakom trenutku može da odluči. Naldo je postigao sedam golova u prvenstvu. Kaliđuri je opasan i po desnoj i po levoj strani. Protivnicima nije dovoljno da se fokusiraju samo na jednog igrača.

Zanimljivo, Šalkeov je poslednji meč u Ligi šampiona odigrao u martu 2015. godine, kada je u revanšu osmine finala Lige šampiona savladao Real u Madridu sa 4:3. Ipak, to nije bilo dovoljno za prolaz, pošto je Kraljevski klub na Feltins Areni slavio sa 2:0.

- Dobro se sećam. Niko nije očekivao da ćemo pobediti u Madridu nakon poraza kod kuće, ali tokom utakmice je bilo neverovatno, samo nam je gol nedostajao za prolaz. U tom trenutku sam shvatio da je Šalke stvarno veliki klub. Ponosan sam što ću ponovo igrati Ligu šampija sa ovim klubom.

Nemce oduševljava to što Nastasić na terenu uvek deluje hladnokrvno, što je izuzetno važna osobina za svakog štopera.

- Od kada sam bio dete naučio sam tako da se ponašam. Kada pre utakmice kažete "sigurno ćemo pobediti" to vam ništa ne donosi. Uvek želim za to da se izborim na terenu, fokusiran sam na svoj posao.

Sa svojim dosadašnjim stažom u klubu, Nastasić je izašao u pravog lidera ekipe.

- Jasno je da je tako. U klubu sam tri i po godine i želim da ostvarim nešto veliko ovde, nije dovoljno samo pričati o dobrim igrama. Tek tada možeš da postaneš jedan od najvažnijih igrača Šalkea.

Bajern je ponovo veliki favorit za titulu.

- Mislim da će biti neizvesnije nego prošle godine. Prilično sam siguran da jaz između Bajerna i ostalih igrača više nije tako veliki. Bajern ima novog trenera, igrači se moraju navići na novi sistem i filozofiju - zaključio je Nastasić za Bild.

Šalke sezonu započinje izuzetno teškim gostovanjem u Volfzburgu na Folksvagen Areni u subotu od 15.30.

BONUS VIDEO: Bakljada posle utakmice

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.