JOKANOVIĆ ZNA ŠTA NE ŠTIMA: Moramo da se prebacimo na premijerligaški nivo! (FOTO)
Foto: Reuters

Biće bolje

JOKANOVIĆ ZNA ŠTA NE ŠTIMA: Moramo da se prebacimo na premijerligaški nivo! (FOTO)

Novi igrači tek treba da se uklope i zato Slaviša Jokanović ne paniči zbog poraza od Palasa i Totenhema

Objavljeno: 19:22h

Fulam je loše započeo ovogodišnje izdanje u Premijer ligi i zabeležio dva poraza, a velika sredstva uložena u pojačanja nisu urodila plodom barem za sada.

Ipak, gomila novajlija koje su došle pred start Premijer lige tek treba da se uklope i zato Slaviša Jokanović ne paniči zbog poraza od Palasa i Totenhema.

Da li se kockice polako slažu?

- Bogatiji smo za nekoliko treninga, počeli su da rade i igrači poput Mosona i zadovoljan sam napretkom koji ostvarujemo.Idemo korak po korak i postepeno gradimo samopouzdanje i upoznajemo se. Na kraju, to je jedini put koji treba da pratimo. Već danas smo bolji nego juče... Znam da nemamo mnogo vremena, u jakom smo takmičenju, ali moramo da budemo mirni, strpljivi i da radimo posao - rekao je Jokanović na konferenciji za medije.

Zabrinuti Jokanovć
Zabrinuti Jokanovćfoto: Reuters

Da li ekipi nedostaje samopuzdanja?

- Ne. Mislim da to nije u pitanju. Poznajemo se sve bolje i sve više se adaptiramo na stil igre. Nije lako sve to iskombinovati posle samo nekoliko zajedničkih treninga, ali nadamo se da smo napredovali i da ćemo to pokazati u nedelju.

Da li vam je potrebno nešto što će vas opustiti?

- Na neki način, da. Prvi cilj je da se takmičimo, a tek na kraju dolazi pobeda. Iako nismo ostvarili dobre rezultate u prva dva kola, moramo da budemo mirni, da radimo i da kroz rad dođemo do mirnoće. Iz toga će doći i pobede“.

Napravili ste tri promene u sastavu u prva dva kola. Da li je to nešto na šta igrači moraju da se naviknu?

- Nisam tip trenera koji voli da rotira. Samo pokušavam da nađem najbolje rešenje. Ekipa nije umorna da bih je namerno rotirao. Već danas znam o ekipi više nego juče. Korak po korak i situacija će biti jasnija. Doveli smo 12 igrača i znamo da će nas to ojačati. Ali to je proces koji traje“.

Da li bi pobeda protiv Barnlija predstavljala olakšanje?

- Moramo da se prebacimo na premijerligaški nivo. Uradili smo neke velike stavri, ali sada moramo da se nadogradimo i unapredimo za viši nivo. Moramo da pokažemo više odgovornosti za ovaj nivo takmičenja.

Da li bi mogli da iskoristite umor Barnlija zbog Lige Evrope?

- Poslednje dve i po godine igramo u ritmu subota – utorak, tako da ni oni nemaju razloga da se žale. Postigli su ogroman uspeh prošle godine i plasmanom u Evropu uradili mnogo za klupski projekat i navijače. Već godinama rade sjajne stvari i sada uživaju u situaciji da igraju dva puta nedeljno. Pokušaćemo da izvučemo neke benefite iz toga, ali znate kakav je Barnli... Nikad nisu umorni. Oni su kao Luda družina.

Da li su oni primer kojim i Fulam treba da se vodi?

- Sve je moguće. Potrebno nam je nekoliko godina da ih dostignemo. Ne želim da predviđam budućnost, bitna nam je sadašnjost i da polako počnemo da beležimo pozitivne rezultate.

Biće to sudar različitih stilova fudbala.

- Naša filizofija je uvek ista – pobediti utakmicu. Mi ćemo probati našim stilom, oni će njihovim. Posed lopte ne donosi bodove. Moramo još više da pritisnemo protivnika na njegovoj polovini i da u toj misiji budemo nemilosrdni. Ako se ne budemo dobro kretali bez lopte, Barnlijevim defanzivcima će biti lako. Moramo da budemo hrabriji i da nanesemo štetu protivniku.

Jokanoviđ traži adekvatnu taktiku
Jokanoviđ traži adekvatnu taktikufoto: Printscreen/Youtube/The Coaches' Voice

Da li će Fulamu zbog načina igre biti potrebno više vremena da se navikne na Premijer ligu?

- Mi ne igramo komplikovan fudbal, što sam ponovio više puta. Najbolje smo igrali protiv Totenhema kada smo imali dominaciju u posedu lopte, a tada smo primili gol. Moja filozofija je da je lakše igrati fudbal sa loptom nego bez nje. Potrebno nam je da se neki igrači naviknu jedni na druge i način igre. Meni je potrebno vreme, ekipi je potrebno vreme. Ovo nije kuknjava već argumentovani komentari. Sport je za inteligentne ljude i moramo da znamo zašto smo odabrali da igramo ovu vrstu fudbala. Prošle sezone nam je bilo lakše, sada imamo drugačije protivnike i moramo da malo modifikujemo neke taktičke detalje.

Koliko je bitno što je Aleksandar Mitrović postigao gol u prošlom kolu?

- On je već igrao Premijer ligu i sa 20 godina postigao osam golova u ovom takmičenju. Jedan je od igrača sa najviše premijerligaškog iskustva u mom timu. Kod njega ne vidim nikakvu nervozu i znam da je uvek spreman da se bori do maksimuma. Svakako je lakše kada se postigne gol, a verujem da će ga ovaj gol pogurati da trenira još jače. Siguran sam da je on onaj tip igrača koji će uvek pre izabrati da ne postigne gol, a da ekipa pobedi nego obrnuto.

Od velike je važnosti za tim u svim fazama igre, mnogo nam pomaže i u defanzivi kod prekida.

Priča se da ste odbili novi ugovor?

- Sve je u rukama mog agenta i kluba. Kada bude bilo nekih vesti, podeliću ih sa vama. U ovom trenutku sam fokusiran samo na posao, Premijer ligu i takmičenje.

BONUS VIDEO: Pres konferencija Bate Mirkovića i Lole Smiljanića pred Bešiktaš

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.